Informes COVID-19

| Tema: Mercat laboral

L'Observatori de l'FP publica informes sobre l'impacte en el mercat de treball

Des de l'inici de la pandèmia, la Fundació BCN Formació Professional, d'acord amb l'AMB, ha publicat, a través de l'Observatori de l'FP, informes sobre l'impacte de la COVID-19 en el mercat de treball i l'ocupació a la metròpolis de Barcelona.

Aquests informes, realitzats mensualment, identifiquen tendències i impactes rellevants d'activitat, ocupació i atur, així com els impactes en col·lectius tenint com a referència el sexe, l'edat o el nivell instructiu. L'objectiu és donar eines als ajuntaments i institucions per millorar la gestió dels recursos necessaris per superar la crisi d'ocupació que aquesta pandèmia ha provocat.

Observatori de l'FP

La tasca de recollir les dades sobre l'impacte de la COVID-19 es fa a través de l'Observatori de l'FP i permet estudiar i analitzar les tendències de futur de l'FP. Per exemple, es fa una especial incidència en l'estudi de necessitats, talent i perfils professionals emergents en el sector logístic metropolità amb l'objectiu de generar els continguts formatius necessaris i perfils professionals, dins del sistema d'FP, que donin resposta als reptes actuals i futurs del sector. Properament se'n presentaran els resultats.

L'Observatori, a banda de fer els estudis d'impacte de la COVID-19 en el mercat de treball metropolità, potencia la formació professional i preveu necessitats per construir l'encaix entre la indústria i la formació, el món del treball i el món formatiu i posa èmfasi en els sectors econòmics emergents, analitzant les competències demandades i l'oferta en matèria de formació professional i oferint propostes de millora, per tal de tenir més coneixement per a la presa de decisions.

Documents relacionats
Publicacions relacionades
  • Mirada
    Tema:
    Mercat laboral
    Tipus:
    Informatiu
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Informe
    Suport:
    Electrònic