Diàlegs sobre el futur del treball

| Tema: Mercat laboral

Reflexions sobre el futur del treball des de la transformació digital

Diàleg de la primera trobada

La sessió "Tendències sobre el futur del treball: una mirada des dels agents socials" ha inaugurat el cicle de diàlegs sobre el futur del treball que promouen la Fundació Ernest Lluch i l'AMB. L'acte ha tingut lloc al CaixaForum Macaya de Barcelona i s'ha pogut seguir en streaming.

Abans de la primera conversa han intervingut des de la sala Enric Lluch el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch i Montserrat Ballarín, vicepresidenta de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB. A través de connexió, Camil Ros, secretari general d'UGT, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO.

El primer diàleg ha estat entre Anton Costas, president del Consejo Económico y Social de España i catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Josep Sánchez-Llibre, president de Foment del Treball Nacional.

El segon diàleg ha començat amb les intervencions en vídeo de Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, i Natalia Mir, directora general d'INNOBAIX. Les protagonistes del diàleg han estat María Luz Rodríguez, professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universidad de Castella-la Manxa, i Lucía Velasco Jones, directora del Observatorio Nacional de las Telecomunicaciones y la Sociedad de la Información.

El tercer dels diàlegs és a càrrec de Xavier Matheu, director ad interim i cap del Knowledge Hub Department de la European Training Foundation (Torí, Itàlia), i Clara Centeno, investigadora sènior a la Unitat de Capital Humà i Ocupació del Joint Research Centre de la Unió Europea (Sevilla). Les intervencions prèvies són a càrrec de Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, i Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

La intervenció de Ferriol Sòria, director de la Fundació Ernest Lluch, posa punt i final a la trobada. Sòria expressa la voluntat d'ambdues institucions de repetir l'experiència l'any vinent amb una tercera edició del cicle. 

Diàleg 1 - Cicle el Futur del Treball 
Diàleg 2 - Impacte de la tecnologia al mercat de treball: una mirada des de l'acadèmia i les institucions
Diàleg 3 - Life long learning, noves competències i qualificacions requerides: mirada europea i internacional

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
CaixaFòrum Macaya Pg. de Sant Joan, 108, 08037, Barcelona