Sol·licitud d'atorgament de passi metropolità d'acompanyant en els serveis de transport públic metropolitans

Tornar

El passi metropolità d'acompanyant és un document que acredita el seu posseïdor per utilitzar serveis de transport públic metropolitans de la zona tarifària 1 amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

Estat:
En termini
Tema:
Mobilitat
Subtema:
Targetes de Transport
Sub-Subtema:
Passi acompanyant
Responsable AMB:
Direcció de Serveis de Gestió i Administració del Transport

Informació prèvia

Descripció

El passi metropolità d'acompanyant té per objectiu facilitar a les persones amb discapacitat l'accés i l'ús dels següents serveis de transport públic metropolitans, per afavorir la seva integració social a través de la mobilitat:

 • Línies d'autobusos metropolitans de TMB
 • Línies d'autobusos metropolitans, de les següents empreses concessionàries de l'AMB, dins la zona tarifària 1, de les empreses: TUSGSAL, BAIXBUS (Mohn, Oliveras i Rosanbus), SOLER I SAURET (línies urbanes de Sant Feliu, Esplubus, JustTram i JustMetro),  AUTHOSA i TCC2 (PR4).
 • Metro
 • Trambaix
 • Trambesòs
 • Funicular de Montjuïc
Com s'ha d'utilitzar?

El beneficiari del passi d'acompanyant ha de validar el seu títol de transport (bitllet senzill, T-10, targeta rosa, etc.) cada vegada que accedeixi a un dels anteriors serveis de transport públic en l'àmbit de la zona tarifària 1.
Sempre que vagi acompanyat per una persona, cal que el titular dugui a sobre el seu passi d'acompanyant que acredita i permet a aquesta persona viatjar amb ell gratuïtament.
L'acompanyant pot ser qualsevol persona que el titular del passi acrediti.
L'acompanyant ha de fer el mateix viatge que el titular del passi.

Zona tarifària 1


A qui va dirigit

A totes aquelles persones empadronades en algun dels municipis de la zona tarifària 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que compleixin els requisits per ser beneficiàries.


Terminis

Es pot sol·licitar en qualsevol moment.


Requisits

 • Estar empadronat a un municipi de l'àmbit de la zona 1 del sistema tarifari integrat.
 • Tenir més de 4 anys d'edat.


Avisos

El passi d'acompanyant té validesa temporal i es renova, periòdicament, si es mantenen les condicions per continuar-ne sent beneficiari.

Puja

Taxes

El passi metropolità d'acompanyant té un preu anual.

Puja

Normativa

Ordenança reguladora de l'atorgament i gestió del passi metropolità d'acompanyant (BOP de Barcelona de 22 de gener del 1997).

Puja

Tràmits i formularis

Presencial

I per correu postal:


La sol·licitud del passi metropolità d'acompanyant s'ha de dirigir a l'AMB.

Els ciutadans empadronats a Barcelona han d'enviar la sol·licitud per correu postal a:
Apartat de Correus núm. 861 FD 08080, Barcelona.

Els ciutadans empadronats en qualsevol dels altres municipis de l'AMB de la zona tarifària 1 poden enviar la sol·licitud al mateix apartat de Correus núm. 861 FD 08080, Barcelona o bé entregar-la presencialment a les oficines d'atenció ciutadana del seu ajuntament.

L'imprès de sol·licitud s'ha de lliurar degudament emplenat amb les dades de la persona beneficiària i signat per aquesta persona.

Emplenar imprès i imprimir

Sobre imprimible per enviar la sol·licitud

Podeu demanar més informació o l'imprès de sol·licitud trucant al telèfon de l'AMB  900 70 00 77 o bé recollir-lo a l'ajuntament (excepte Barcelona).

El pagament es pot fer efectiu en qualsevol de les 2.393 oficines de Correus (aquest servei té un cost fix d'1,95 euros).

Puja

En línia

També es pot fer la sol·licitud a través del web, seguint els següents passos:

 • Accedir al formulari web i emplenar-lo amb les dades corresponents al beneficiari de la targeta
 • Adjuntar la documentació en format digital:
  Certificat de l'ICASS que acrediti la necessitat d'un acompanyant en els desplaçaments diaris en transport públic col·lectiu. Aquest certificat s'ha de sol·licitar al Centre d'Atenció a Discapacitats (CAD) que li correspongui. Podeu trucar al telèfon 900 300 500 del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
  Certificat d'empadronament del vostre ajuntament, que es pot fer constar en l'espai reservat a l'efecte en l'imprès de sol·licitud.
  Una fotocòpia del DNI per les dues bandes.
 • Enviar-lo
Un cop enviat, rebreu a la vostra adreça de correu electrònic una còpia de la sol·licitud.

En cas que no disposeu la signatura electrònica, cal imprimir la sol·licitud que ofereix l'aplicació (o la sol·licitud rebuda per correu electrònic) i enviar-la degudament signada a l'AMB (Apartat de correus núm. 861 FD 08080 Barcelona).

Tramitació de la sol·licitud per internet

Per modificar les dades o demanar un duplicat i altres tràmits sobre la vostra targeta disposeu d'un nou apartat privat. Cal registrar-s'hi i activar el compte prèviament.

Registrar-se

Accedir (per a usuaris registrats)

Puja

Resposta de l'administració

Un cop acceptada la sol·licitud, el beneficiari rebrà el passi d'acompanyant en un termini màxim de 45 a 50 dies.

Puja

Prova: $provaURL