WATERLOSS

Logo Waterloss
Gestió de les pèrdues d'aigua de la xarxa de distribució d'aigua potable
Fitxa tècnica
Socis:
Líder: Universitat Aristotle de Thessaloniki (Grècia)

Socis: Àrea Metropolitana de Barcelona; Conseil Général des Pyrénées Orientales (França); Water board of Nicosia (Xipre); Regional Development Centre (Eslovènia); DEYAC (Grècia); Autorità di Bacino dei Fiumi Liri - Garigliano - Volturno (Itàlia); University of Ljubljana (Eslovènia);  Department of Hérault (França)
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Cicle de l'aigua
Pressupost:
1.846.788,00 €
Finançament:
  • Pressupost AMB: 1.436.841,00 € (finançats al 75% per Fons Europeus)

    Pressupost AMB: 1.436.841,00 € (finançats al 75% per Fons Europeus)
Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

L'objectiu d'aquest projecte, iniciat el 2010 i finalitzat el 2013, va ser el desenvolupament d'una metodologia per al control de les pèrdues d'aigua de la xarxa utilitzant un GIS i un grup d'indicadors per prioritzar mesures del control de les pèrdues i adaptar-les a les condicions de cada regió europea.

L'objectiu principal WATERLOSS va ser establir una estratègia apropiada per a la reducció de l'aigua no registrada en les xarxes de subministrament d'aigua potable. Reduint l'aigua no registrada es fomenta la protecció dels recursos d'aigua potable i la millora del rendiment de la xarxa de subministrament.

Per tal d'assolir l'objectiu i decidir quines actuacions dur a terme per reduir les diferents tipologies d'aigua no registrada, es va desenvolupar un programa informàtic anomenat DSS (de l'anglès Decision Support System), una eina de suport a la presa de decisions. Una vegada introduïdes en el programa les característiques de la xarxa d'abastament d'aigua potable del municipi, s'obtenien una sèrie de mesures orientatives que faciliten la disminució de l'aigua no registrada.

Logo MED
On
Enllaços relacionats