Medcities celebra un seminari sobre projectes estratègics urbans a la Mediterrània

| Tema: Relacions internacionals

La xarxa continua el seu procés de descentralització cap al sud

El dies 15 i 16 de juny s'ha celebrat a Trípoli (Líban) un seminari de formació i debat sobre la planificació estratègica urbana i la implementació de projectes estratègics en un context de col·laboració público-privada i de participació ciutadana.

Durant les sessions de treball hi ha hagut un debat viu sobre estratègies de desenvolupament urbà i presentacions de projectes estratègics executats en partenariat amb actors locals. El seminari ha comptat amb la presència de 15 participants internacionals, principalment representants de ciutats, i prop de 100 participants locals del Líban, entre els quals hi havia membres de municipis libanesos i d'altres institucions, d'actors privats i de representants de la societat civil.

Organitzat per Medcities i la seva antena territorial al Mashrek, el Centre de Transferència de Coneixements d'AlFayhaa (CTC), el seminari ha rebut el suport del programa CoMu-GIZ,del Centre per a la Integració en el Mediterrani (CMI) i del Banc Mundial.

Aquest seminari forma part d'un conjunt d'activitats que tenen com a objectiu consolidar els Centres de Transferència de Coneixement de Medcities per a la difusió de la planificació estratègica urbana al Mediterrani. Aquesta iniciativa ha rebut finançament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Barcelona i el CMI.

L'AMB acull el Secretariat de Medcities, la xarxa de ciutats mediterrànies que treballa en l'àmbit del desenvolupament urbà sostenible.

Documents relacionats