La UITP a l'AMB

| Tema: Mobilitat i transport, Relacions internacionals

Reunió del Comitè d'Autoritats Organitzadores de la Unió Internacional de Transports Públics

Els dies 12 i 13 d'abril representants de les autoritats locals i empreses relacionades amb el transport públic de 12 països, entre ells Finlàndia, Regne Unit, França, Suècia, Alemanya o Sudàfrica, han assistit a la reunió del comitè sobre governança de la Unió Internacional del Transport públic (UITP) la presidència del qual recau actualment en M. Jeremy Yap, de l'Autoritat del Transport de Singapur. La reunió s'ha realitzat a la seu de l'AMB.

Joan Maria Bigas, director de Mobilitat i Transport, ha donat la benvinguda al comitè i ha donat pas a les diferents sessions de treball després de presentar l'AMB i el seu model de gestió directa i indirecta del servei de mobilitat i transport públic.

Els temes tractats han anat des del finançament del servei, la gestió i la qualitat del transport, a la salut en la mobilitat pública, sempre amb l'objectiu posat en la millora del servei final a la ciutadania. En aquesta línia, el director de serveis de Mobilitat Sostenible, Carles Conill, ha presentat el Compromís per a una mobilitat neta, encaminat a establir zones metropolitanes de baixes emissions  introduint-hi progressivament vehicles 100% elèctrics.

A banda de les sessions de treball, els assistents han pogut fer una visita tècnica a les instal·lacions de TMB per conèixer en persona els serveis i bones pràctiques de l'empresa pública de transport metropolità amb relació a l'autobús i també han pogut provar la nova línia de metro automàtica sense conductor L9 fins a Parc Logístic, fent parada a les estacions de Fira i Zona Universitària.

Aquesta reunió s'emmarca dins les trobades semestrals del Comitè d'Autoritats Organitzadores (OAC) de la UITP, la xarxa mundial més important d'ens relacionats amb el transport públic i la mobilitat sostenible, de la qual l'AMB en forma part. El 14 d'abril el grup assistirà a un taller participatiu amb experts internacionals sobre mobilitat combinada a Barcelona.

Documents relacionats
Enllaços relacionats