La T-verda a Budapest

| Tema: Mobilitat sostenible, Relacions internacionals

La iniciativa de l'AMB ha estat seleccionada com a bona pràctica del projecte SMART-MR

La T-verda de l'AMB ha estat seleccionada com la millor pràctica de promoció de l'ús del transport públic, entre totes les presentades al sisè taller del projecte europeu SMART-MR, que es va celebrar de l'11 al 13 de juny a Budapest. La T-verda té l'objectiu de reduir la contaminació i ja té més de 1.750 usuaris que el 2018 han fet de franc més de 140.000 viatges en transport públic, després de desballestar els seus vehicles contaminants.

Sisè taller SMART-MR

La gestió del transport ha estat el tema central del taller, que ha comptat amb la participació de vuit àrees metropolitanes europees que també van poder provar el sistema de transport públic de Budapest, i han debatut temes com la política de transport, les noves tecnologies i nous reptes de mobilitat com el transport públic a demanda.

SMART-MR, promou la cooperació entre les àrees metropolitanes i dona suport a la política de mobilitat urbana i el transport de baixes emissions.

Actualment, el 70% de la població d'Europa viu a les ciutats i en entorns urbans, i aquesta xifra ha d'arribar al 80% en els propers anys. Si no s'implementen les mesures adequades, aquest increment pot fer que la càrrega ambiental del transport motoritzat empitjori considerablement, amb un impacte negatiu real en la salut de la ciutadania.

Deu institucions de les vuit àrees metropolitanes de Barcelona, Budapest, Göteborg, Hèlsinki, Ljubljana, Oslo, Porto i Roma formen part del projecte SMART-MR, i comparteixen les seves experiències en temes relacionats amb el transport i la planificació de la mobilitat. En els set tallers temàtics, els participants recopilen bones pràctiques, organitzen visites tècniques, presenten i discuteixen les seves experiències i formulen recomanacions polítiques. A través d'aquests resultats, així com actuacions de divulgació, el projecte SMART-MR contribueix als objectius d'Europa 2020, la política de cohesió i el programa Interreg Europa.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • SMART MR
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
Projectes relacionats
On
Marker
New City Hall