Observatori de la Discapacitat

Aquesta eina aborda totes les qüestions que poden tenir un impacte directe en els drets i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Així, de manera transversal, especifica les línies d'actuació que s'han de dur a terme per solucionar els problemes relatius al desenvolupament metropolità i per lluitar contra les desigualtats socials.

Sortida d'un comerç en cadira de rodes

 


L'AMB ha desenvolupat un conveni de col·laboració amb la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona amb la finalitat de definir les línies prioritàries d'intervenció que corresponen a l'Administració metropolitana en matèria d'accessibilitat.

L'objecte d'aquesta col·laboració és donar suport al nou paradigma social de la discapacitat amb la finalitat de crear un nou model social inspirat en potenciar el respecte a la dignitat humana, la igualtat i la llibertat personal, propiciant la inclusió social basant-se en els principis de vida independent, no discriminació, accessibilitat universal, normalització de l'entorn i diàleg civil als municipis de l'AMB.

 

Document del pla suport a les polítiques socials municipals 2020-2023

$escapeTool.html($alt)
Convenis

Convenis de col·laboració amb la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona 

Any 2022
Any 2021
Any 2020
Any 2019
Any 2018
Any 2017
Any 2016


Puja
Altres acords

Col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), amb el qual es va signar el 2020 un acord marc de col·laboració amb la finalitat de promocionar l'accessibilitat universal als edificis públics dels municipis metropolitans.

  • Formacions impartides mitjançant l'Escola Sert del COAC:

"L'accessibilitat com a eina de disseny" adreçada a tècnics arquitectes amb la voluntat de fer un recorregut per tots els aspectes que cal tenir en compte respecte a l'accessibilitat universal a l'hora de dissenyar un espai.

1a edició febrer 2020
2a edició abril 2022


Puja
Jornades

Tallers i jornades de participació per assolir l'objectiu d'impuls a l'accessibilitat i la igualtat d'oportunitats als municipis metropolitans, i presentar eines per dur-lo a terme.


Puja
Productes

Infografies, fullets, guies i interactius:


Puja

Infografies

Guies i dossiers