Zona verda al carrer Claverol

S'urbanitza un tram del carrer de Claverol 

©María José Reyes
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Octubre 2018
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Febrero 2020
  Municipio:
  Sant Vicenç dels Horts
  Superficie:

  3.030 m2

  Coste:
  549.577 €
 • Dirección de proyecto:
  Roger Méndez (AMB)
  Dirección de obra:
  Núria Herrero (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP AMB: Jonatan Álvarez, Aïda Artiz, Arnau Canyes, Susana Casino, Arnau Marimón, Cristina Pedreira
  EQUIP EXTERN: Societat Orgànica
  Contratista:
  Roig
Financiación

Aquesta intervenció ha estat finançada per:

l'AMB

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

Descripción

El projecte s'emplaça al voltant d'un antic torrent, ja canalitzat, que discorre al llarg de l'avinguda del Mil·lenari i el carrer Claverol de Sant Vicenç dels Horts i desemboca a la riera de Torrelles. Es tracta d'un tram de carrer pendent d'urbanitzar, usat com a aparcament pels veïns, que generava una disrupció a l'espai urbà al punt d'encreuament entre les dues actuacions diferents pel seu caràcter i context urbà.

La proposta reconeix les preexistències i s'adapta donant continuïtat a les traces d'arbres adjacents, així com amb l'ús de materials que s'integren a l'entorn.
S'enterra una línia de mitjana tensió que impedia el correcte creixement de l'arbrat al tram inferior i s'introdueix una nova filera de lledoners que dóna continuïtat a la plantació del tram superior del vial.

A l´interior es proposen espais d´estada molt permeables des de la vorera, ben ombrejats i amb molta vegetació, que ajuden a protegir els usuaris del trànsit viari i aporten confort als àmbits d´estada.

Les àrees enjardinades es confinen amb gabions, que puntualment fan de murs de contenció i que actuen com a captadors d'aigua de pluja i contribueixen a retenir-la i infiltrar-la al freàtic.

Seguint amb aquest criteri, els paviments a l'interior de la zona verda són permeables, a base de llambordes drenants col·locades amb junt obert o bé amb junt tancat per garantir l'accessibilitat a tots els àmbits.

Dónde