Plaça Trafalgar

1a fase de la reurbanització de la plaça Trafalgar. Una actuació que transforma l'espai i en millora l'accessibilitat i la sostenibilitat.

©Jon Arruti
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Abril 2018
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Junio 2020
  Municipio:
  Badalona
  Superficie:

  5.173 m2

  Coste:
  1.498.682,26 €
 • Dirección de proyecto:
  Jordi Navarro (AMB)
  Dirección de obra:
  Jordi Navarro, Joan Roca (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP AMB: Oriol Garcia, Jordi Rodríguez, Jonatan Álvarez, Jordi Bardolet
  EQUIP EXTERN: INTEC
  Contratista:
  Excavaciones y Construcciones Benjumea SA
Financiación

Programa PACTE 16-19
El Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE), incorpora les actuacions pròpies de l'AMB, ja siguin directes o en cooperació amb ajuntaments. Inclou equipaments, espais públics i infraestructures. Aquesta intervenció ha estat finançada per l'AMB.

Descripción

La proposta d'aquesta primera fase consisteix en la remodelació integral d'una part de la plaça, construïda als anys vuitanta, i introdueix una important millora ambiental, així com una millor accessibilitat que permet una connexió més fluïda entre els diferents barris de la ciutat, posant èmfasi en el seu caràcter de nou espai lliure central. 

El desnivell entre l'antiga carretera de València i l'avinguda del Marquès de Sant Morí es resol a través d'una grada i alhora es genera una nova connexió mitjançant un camí diagonal entre ambdós carrers. Es recupera el traçat de l'antic camí de Santa Coloma amb la construcció d'una passera que uneix els carrers de Mena i Tarragona.

Dónde