Parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan

Al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan s'han fet intervencions a la vegetació, s'han pavimentat diversos camins i s'han creat una sèrie d'àrees d'estar, plataformes de fusta amb bancs i aparcabicicletes.

Zona de descans amb bancs al costat de l'ermita del parc
María José Reyes
Ficha técnica
  • Fecha del proyecto:
    Mayo 2014
    Data inicio de la obra:
    --
    Data fin de la obra:
    --
    Fecha de ejecución:
    Abril 2015
    Municipio:
    La Palma de Cervelló
    Superficie:
    18.700 m²
    Coste:
    138.047,90 €
  • Colaboradores:
    Joan Roca, Jordi Bardolet, Olga Salve, Mina Sanatgar (AMB)
    Contratista:
    Talio
Premios y reconocimientos

Seleccionada 4a Edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA.

Descripción

El parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan és un parc forestal situat a les estivacions de la serra de l'Ordal a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El bosc de pi blanc i arbusts, format per marfull, llentiscle i retama, s'ha aclarit i netejat al voltant de les zones d'intervenció i on presentava més densitat de vegetació. Així, s'han destacat certs arbres i arbusts tapats per altres espècies, com també els elements arquitectònics de murs i cabanes que estaven amagats. Els camins ja existents s'han pavimentat amb terra autòctona barrejada amb ciment, formant un sòl homogeni i compacte, per estabilitzar la superfície i garantir una total integració en el paisatge. S'han creat una sèrie d'àrees d'estar, plataformes de fusta amb bancs i aparcabicicletes, ubicats en llocs singulars per la vegetació existent o per les vistes. Les plataformes s'han situat amb el fons dels murs de pedra seca per subratllar les terrasses artificials que l'antiga explotació agrària va construir. A mesura que aquestes àrees se separen de l'ermita perden la relació amb els murs i es dilueixen en el bosc. La neteja del bosc ha descobert els murs existents de pedra seca, elements que, tot i ser artificials, s'han considerat com un element del paisatge patrimonial i, per tant, s'han reconstruït a les zones més deteriorades per formar un senyal d'identitat del parc.

Dónde
Equipamientos relacionados