Palmera de ventall de Califòrnia

Categoría: Vegetación singular

Municipios: Barcelona

Imatge 1

És originària de les àrees subdesèrtiques de Califòrnia i del nord-oest de Mèxic i pot arribar a fer 25 metres d'alçària.

Nom científic: Washingtonia filifera
Família: arecàcies
Alçada: 4 metres
Edat estimada: 50 anys
Pol·linització: entomòfila (insectes)
Dispersió de les llavors: zoocòria (ocells)

Denominació

Castellà: palmera de Califòrnia
Anglès: California fan palm

Port

Palmera que pot arribar a fer 25 metres d'alçària, d'un sol tronc amb la base eixamplada que posseeix petites marques de clivelles rugoses o està parcialment cobert per restes de fulles velles (fins a crear una faldilla de fulles al voltant del tronc).

Escorça

És de color marró vermellós clar i llisa.

Fulles

Estan formades per folíols lineals que es disposen en forma de ventall. Són fulles palmades, de color gris verdós amb filets com de cotó. La base és marró fosc i brillant.

Floració

Durant la primavera. Flors blanques o grogues, en tiges que broten entre les fulles.

Fruit

Són carnosos i de color negre amb forma esfèrica. Fan fins a 12,5 cm d'ample, amb petites llavors de color vermell brillant.

Origen i hàbitat

És originària de les àrees subdesèrtiques de Califòrnia i del nord-oest de Mèxic. Li calen estius calorosos, tot i que a l'hivern té una relativa resistència al fred, ja que pot suportar glaçades de curta durada fins a 10 graus sota zero. Es conrea fora del seu hàbitat natural, especialment en països de clima temperat. A la península Ibèrica prospera a totes les façanes litorals i les altituds mitjanes de l'interior.

Usos

Com a palmera ornamental en jardins i carrers de ciutats que tinguin les condicions climàtiques adequades per al seu creixement.

Saps què?

Es coneix com a "palmera amb faldilla" perquè les fulles velles pengen del tronc com una faldilla. El nom científic d'aquesta palmera, Washingtonia filifera, deriva del nom de gènere Washingtonia, donat en honor a George Washington (1732-1799), primer president dels Estats Units d'Amèrica.

Publicaciones relacionadas
Equipamientos relacionados