Les dunes

Imatge de la publicació
Tema:
Biodiversidad, Playas
Público:
Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
Tipo:
Didáctico
Edición:
Folleto
Soportes:
Electrónico

Les dunes

Descargar

Sinopsis

El pòster de les dunes de les platges metropolitanes mostra la riquesa i la importància de la conservació d'aquests ecosistemes. En aquesta publicació es detallen, de manera visual, les principals espècies de flora i fauna que s'hi poden trobar i es planteja un joc de descoberta. Es tracta d'un material educatiu molt atractiu que complementa les activitats obertes a la participació de la ciutadania que es desenvolupen en aquests espais. La seva conscienciació i una gestió sostenible i respectuosa envers aquests són accions contemplades en el Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans.

Autor:
Bosc de Llum
Editorial:
AMB
Lugar y fecha:
Barcelona 2019
Idiomas disponibles:
Catalán
Enlaces relacionados
Puntos de interés relacionados
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Itinerario
    Descripció:
    Les tres platges de Castelldefels tenen una extensió de gairebé cinc quilòmetres i se situen entre el delta del Llobregat i el massís del Garraf. Són platges de sorra fina on s'hi ha portat a terme un ambiciós projecte de recuperació de la vegetació dunar, que té com a objectiu la conservació, protecció i millora de la qualitat mediambiental de la zona. La platja de la Pineda, a la part nord del terme municipal, té les dunes més consolidades, dins les quals podem trobar un itinerari dunar amb informació sobre fauna i flora, i on s'hi treballen diferents activitats a través de la Jugatecambiental que s'hi instal·la els diumenges de primavera i tardor, al costat del parc de Mar.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interés ambiental
    Descripció:
    La primavera del 2014 i davant del potencial que podia tenir l'espai format per la barra de sorra, petit espai deltaic, aportada pel Besòs a la seva desembocadura, es va decidir posar en valor aquest punt. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va crear un tancat per delimitar aquesta barra de sorra i evitar que fos trepitjada i es va preservar aquesta zona per a la nidificació, el descans i l'alimentació d'aus, com el corriol petit (Charadrius dubius). Amb aquest objectiu es fa una neteja manual de residus antròpics però es mantenen els d'origen natural. Periòdicament s'hi fan activitats participatives, com plantacions populars, que a més de millorar ecològicament la desembocadura, serveixen per conscienciar la ciutadania de la importància d'aquests espais.
Proyectos relacionados