Tree Cities of the World

| Tema: Boscos, Parques

Xarxa internacional sobre la gestió dels boscos urbans

Boscos de ciutat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va assistir, el passat 25 de maig, a la primera reunió de ciutats espanyoles que han rebut el reconeixement internacional Tree Cities of the World atorgat per la FAO i l'Arbor Day Foundation. La trobada va ser organitzada per Arbocity, soci nacional del programa, i l'Ajuntament de Madrid en va ser l'amfitrió.

També van assistir-hi les ciutats d'Alcalá d'Henares, Cieza, Las Rozas de Madrid, Majadahonda, Sevilla la Nueva i Rivas Vaciamadrid.

Durant la reunió es va destacar la importància de l'existència d'un espai centrat en els arbres i el bosc urbà que compti amb la participació de tècnics, gestors i polítics. Es va posar de relleu la necessitat de treballar de manera conjunta la comunicació amb la ciutadania i com fer-la partícip de la cura dels espais verds a la ciutat. A més a més, es va reflexionar sobre el reconeixement del guardó Tree Cities of the World com a reflex de la millora dels municipis en la planificació i gestió del bosc urbà sobre la base d'indicadors com la cobertura arbòria i la proximitat de la ciutadania a les zones verdes.

S'espera que en el futur nous municipis se sumin a aquesta xarxa de treball i millora de gestió dels boscos urbans.

Documentos relacionados