Torna la Jugatecambiental

| Tema: Parques

Les activitats començaran el 28 de febrer i s'allargaran fins al 5 de juny

Després de la bona acollida de l'edició del 2015, en la qual van participar unes 16.000 persones, les 19 Jugatecambientals de la xarxa de parcs metropolitans i la Jugatecambiental de la platja de la Pineda de Castelldefels es preparen per a una nova temporada que arrencarà el dia 28 de febrer i s'estendrà fins al 5 de juny. Enguany s'afegeixen 7 noves Jugatecambientals, 6 en parcs metropolitans i una a la platja de Gavà, on se celebraran cada diumenge activitats de tot tipus relacionades amb la sostenibilitat i adreçades a tota la família.

Com a novetat, s'incorporen a la programació un gran nombre de propostes participatives, en què diversos professionals guiaran activitats que impliquen una acció de millora als parcs, com les activitats del jardí de les ciències i de les papallones del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús, el jardí de les papallones i les vinyes del parc de la Fontsanta, el roserar del parc de Torreblanca o l'hort de la masia del Jardí Botànic Històric, entre altres. En aquesta mateixa línea també s'afegeixen les avaluacions (testing) de biodiversitat, iniciatives de ciència ciutadana que consistiran en fer itineraris o recerques guiades per naturalistes experts, en les quals es portarà a terme un registre de les espècies animals observades. Aquestes observacions quedaran incloses en bases de dades de la biodiversitat dels espais metropolitans. Relacionades amb aquestes activitats, també es duran a terme sessions d'anellament científic d'ocells i construcció, col·locació i revisió de caixes niu.

La programació de la Jugatecambiental es pot consultar al web de l'AMB o bé a través de l'aplicació Infoparcs, on també hi trobareu la ubicació exacta, així com altres serveis i punts d'interès del parc.

Documentos relacionados