Restauració de l'Ermita

| Tema: Parques

S'ha recuperat la teulada i s'han consolidat i recuperat diversos murs de l'Ermita del Pla de Sant Joan

L'AMB, després d'un exhaustiu estudi arqueològic, ha realitzat obres de restauració a l'Ermita del Pla de Sant Joan a la Palma de Cervelló.

L'actuació ha suposat una inversió de 50.000 € i s'ha realitzat sobre la coberta de la nau, la zona alta dels murs de la façana i la zona de la porta sud de l'església.

La petita capella de Sant Joan és un gran exemple de l'arquitectura religiosa d'època romànica, conservada en un paratge rural. El manteniment de l'ús, mantingut des del seu origen fins a l'abandonament, ha fet possible que la construcció principal i les característiques tipològiques continuïn sent el valor principal de la capella.

En una primera fase d'obres s'ha recuperat la teulada amb lloses regulars fetes amb pedra llicorella, seguint la preexistència trobada en els estudis inicials de l'obra. Les lloses de l'absis són de traça corbada, de manera que s'ajusten a la forma de la paret semicircular de la façana.

Els murs de les façanes han estat regularitzats per a l'assentament del ràfec de coberta, amb pedra sorrenca treballada amb carreus que segueixen les filades preexistents.

S'ha completat la zona de la façana sud sobre la porta de l'església amb cares de pedra, recuperada dels murs enderrocats i que es conserven per ser parament.

Documentos relacionados