Projectes d'aprenentatge i servei

| Tema: Parques

Activitats al parc de les Planes de l'Hospitalet de Llobregat

Aquest curs 2015/16 es desenvolupen dos projectes d'aprenentatge i servei al parc de les Planes de l'Hospitalet de Llobregat, organitzats amb el suport de l'Ajuntament del municipi i de l'AMB. L'any passat es van dur a terme per primer cop i van tenir una molt bona acollida entre tots els implicats.

Per una banda, "Coneguem el parc de les Planes" és el projecte de l'Escola d'Adults Can Serra. Durant l'activitat, els alumnes s'endinsen en el coneixement del parc, un espai molt proper a l'escola, amb l'objectiu de donar-lo a conèixer als infants de primària d'escoles del barri.

El projecte "Jardiners sense embuts" és una proposta de l'IES Torras i Bages, amb la participació del Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni. Té com a objectiu establir un espai de trobada entre els alumnes de 3r d'ESO i els usuaris del centre. A través de la jardineria i del coneixement del parc de les Planes té la voluntat de combatre l'estigma social de les malalties mentals. En aquest cas, els participants realitzen algunes tasques de jardineria al parc i també aprenen la història i els valors ambientals de l'espai i els donen a conèixer a altres usuaris del centre.

L'objectiu comú de totes dues iniciatives és transmetre els valors del parc als infants i joves que en fan ús i d'aquesta manera fomentar la seva conservació. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados