Passejada virtual als parcs

| Tema: Servicios digitales

Google permet visitar de manera virtual sis parcs metropolitans singulars

El Jardí Botànic, el parc de Can Solei i de Ca l'Arnús o el de Can Mercader són alguns del sis parcs metropolitans singulars que ja es poden visitar de manera virtual, gràcies a les imatges captades per la càmera de Trekker, les quals després s'editen i s'incorporen a Google Maps per poder ser visionades des de suports digitals com l'ordinador, la tauleta o el mòbil.

Google Trekker és un sistema de captació fotogràfica de 360 graus que complementa l'StreetView. A diferència d'aquest últim, permet accedir a espais on no arriben els vehicles, ja que la càmera està instal·lada en una motxilla que porta un únic operari, que fa la presa d'imatges mentre camina.

Els primers sis parcs on s'ha utilitzat aquesta tecnologia i que ja es poden visitar a través del web de l'AMB són:

  • Jardí Botànic Històric (Barcelona 2,4 ha)
  • Jardí Botànic de Barcelona (Barcelona 12,1 ha)
  • Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús (Badalona 9,6 ha)
  • Parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern 9,6 ha)
  • Parc de Can Mercader (Cornellà de Llobregat 10,5 ha)
  • Parc de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat 3,8 ha)
La finalitat d'aquest projecte és promocionar i augmentar la coneixença dels parcs metropolitans. S'ha començat per aquests sis parcs singulars pel seu gran valor patrimonial, històric, arquitectònic i vegetal, però el projecte contempla tots els parcs, que aniran incorporant el servei de visita virtual al web de l'AMB de manera progressiva.

La visita virtual es realitza a través del visor de mapes propi del web de l'AMB, realitzat amb tecnologia de Google Maps. Un cop s'accedeix al plànol general del parc es poden consultar tots els serveis i punts d'interès de l'espai, que estan geolocalitzats sobre el plànol. A la part superior dreta del visor es pot accedir a les tres pestanyes de tipus de visualització: mapa, satèl·lit o visita virtual. Un cop s'ha seleccionat aquesta darrera pestanya es pot "caminar" pels diferents espais i racons del parc, com si l'usuari es trobés realment al parc.

La "trekkejada" dels parcs metropolitans forma part del projecte "Google Trekker Catalunya" de la Generalitat de Catalunya que, juntament amb Google i amb la col·laboració de diverses entitats –entre elles l'AMB– ha fotografiat amb aquesta tecnologia uns 300 indrets de Catalunya, per tal de fer-los accessibles des de Google Street View i fer així el recorregut de manera virtual des de Google Maps.

Documentos relacionados