Ocupació i estat de les platges

| Tema: Playas

Infoplatges incorpora un apartat sobre el grau d'ocupació de les platges

L'aplicació web Infoplatges incorpora un apartat específic on s'informa del grau d'ocupació de les platges i de l'estat de la mar. També s'hi mostra informació detallada de la bandera, la qualitat de l'aigua de bany i la presència de meduses a les diferents platges. Aquesta informació s'obté consultant la base de dades de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

A l'aplicació web de l'AMB, a més, es poden fer consultes o presentar queixes i suggeriments.

Infoplatges va tenir una molt bona acollida la temporada de platges de l'estiu passat, quan es van produir prop de 133.000 visites al servei digital metropolità per saber el grau d'ocupació de les platges, una dada que indica que l'eina va ser útil per evitar aglomeracions de visitants i poder mantenir la distància de seguretat.

El servei d'ocupació es va dissenyar arran de la necessitat de regular l'ocupació de les platges que imposava la situació de pandèmia de covid-19. A través de l'aplicació web Infoplatges s'ofereix informació en temps real de l'aforament d'aquests espais. Coordinat per l'AMB amb els vuit ajuntaments del litoral metropolità (Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat), va entrar en funcionament al final de la darrera fase del confinament, data que va coincidir pràcticament amb l'inici de la temporada alta de bany i ara continua donant servei durant la temporada 2021.

Les categories que orientaven els usuaris diferenciaven entre baixa ocupació (s'hi pot anar sense problema), alta (encara és possible anar-hi, però ens podem trobar la platja plena quan hi arribem) i platja plena (no és recomanable anar-hi). El sistema s'actualitzava cada 15 minuts.

Infoplatges

Documentos relacionados
Enlaces relacionados