Escoles als parcs i platges

| Tema: Parques, Playas

Més de 12.200 alumnes participen en les activitats educatives

Nens i nenes participant en una activitat

Durant el curs 2020-2021, prop de 10.500 alumnes van participar en les activitats educatives que tenen lloc als parcs i platges metropolitans i que s'inclouen dins el programa Compartim un Futur.

"Qui viu el parc?" i "Qui viu a l'estany?", dues propostes d'apropament a la fauna d'aquests espais naturals, van ser de les més sol·licitades. També tenen molt bona acollida activitats més singulars com "El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta" i "Flora i fauna de la desembocadura del Besòs", totes dues de caire vivencial i a l'aire lliure.

Als parcs i a les platges també s'han desenvolupat un total de 48 projectes participatius, que han comptat amb la participació d'aproximadament 1.800 alumnes. Aquest tipus de projectes es basen en la metodologia d'aprenentatge servei, és a dir, els alumnes aprenen alhora que fan un servei a la comunitat. El curs passat es van centrar en temàtiques molt diverses: seguiment de caixes niu i menjadores, recuperació de sistemes dunars, elaboració de jocs per a la Jugatecambiental, tinença responsable de gossos, manteniment d'espais participatius dels parcs i seguiment de la biodiversitat dels parcs. Amb aquesta feina facilitem una intervenció directa i una implicació activa dels participants en accions que enforteixen els vincles amb aquests espais metropolitans propers.

Les activitats per al curs 2021-2022 ja es poden sol·licitar al web del Compartim un Futur. La novetat d'enguany és l'activitat "Parcs i pedals al Besòs", que es fa al parc de Can Zam i al Parc Fluvial del Besòs. També, fins al 15 d'octubre, es pot demanar el suport al desenvolupament dels projectes participatius als parcs i platges metropolitans.

Documentos relacionados