Conservació de la vegetació de Can Ginestar

| Tema: Parques

S'han dut a terme diferents tasques per millorar-ne la salut

Arbustos al parc de Can Ginestar

Finalitzen diferents intervencions dutes a terme per a la millora de la vegetació del parc de Can Ginestar de Viladecans, que de manera complementària ajudaran a millorar les seves condicions. Tot i disposar d'una molt bona cobertura de capçades d'arbres, alguns estaven mostrant símptomes d'estrès i l'estrat arbustiu s'estava envellint.

Amb l'objectiu d'optimitzar les seves condicions s'han dut a terme diferents intervencions. D'una banda, s'ha ampliat la instal·lació del sistema de reg amb aspersors sota la massa forestal per tal de poder regar els arbres en les èpoques més caloroses de l'any i evitar que pateixin per les altes temperatures. Aquesta aportació d'aigua també permetrà que proliferin espècies herbàcies que ajudaran a consolidar una coberta de prat al llarg de tot el parc.

També s'han estès restes de poda triturades en tot el sotabosc com a material cobertor del sòl, que ajudaran a mantenir la humitat del terreny i permetran la incorporació lenta de matèria orgànica, cosa que enriquirà el sòl. Aquest triturat és un material reaprofitat, ja que incorpora l'excedent de les tasques de poda d'altres parcs metropolitans i s'evita així la generació de residus.

Per últim, s'ha realitzat una poda de reducció de les plantes arbustives del sotabosc, no només per tornar a formar un estrat arbustiu que no entri en competència amb els arbres, sinó també per permetre l'entrada de llum i aire al sotabosc. Això complementarà l'acció del reg per permetre que s'estableixi una coberta herbàcia, és a dir un prat.

El parc de Can Ginestar és un petit pulmó verd de la ciutat de Viladecans inserit en una densa trama urbana que encara conserva el seu caire forestal. Hi podem trobar una illa ombrívola de massa forestal on els arbres predominants són les alzines i els pins i on encara es troben vells exemplars de roure. La bona conservació d'aquest espai és molt important per al foment de la biodiversitat urbana, ja que per la seva situació compleix una funció de connexió amb l'entorn natural proper i dona refugi a nombroses espècies de fauna. Algunes d'aquestes observacions es poden consultar al visor de fauna dels parcs i platges de l'àrea metropolitana de Barcelona. El parc de Can Ginestar també compleix una important funció social, ja que suposa un pulmó verd per a la zona que esponja la densitat de la trama urbana i aporta un espai d'esbarjo i passeig, entre altres avantatges. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Parc de Can Ginestar Carrer del Salze / Carrer del Roure, 08840, Viladecans