Comença l'estiu metropolità

| Tema: Playas

L'AMB presenta les novetats i serveis per a la temporada 2015

Megafonia smart
Megafonia smart | AMB
L'AMB ha presentat a la Platja de Gavà-Mar la temporada "Estiu Metropolità 2015", on es mostren els nous serveis que tenen els ciutadans per a gaudir dels espais metropolitans durant els mesos d'estiu. La presentació institucional va a càrrec de Xavier Segura, Director d'Espai Públic de l'AMB, Raquel Sánchez, Alcaldessa de Gavà, i Ramon Torra, gerent de l'AMB. Aquest any, l'AMB aposta, entre d'altres novetats, per noves solucions intel•ligents en l'àmbit de les platges, dels parcs i de la mobilitat.

Una d'aquestes apostes és el nou bàcul de megafonia que incorpora per primer cop, gràcies a les millores tecnològiques, servei de Wifi públic per als usuaris de la platja.

En la mateixa línia de productes smart, l'AMB ha instal·lat aquesta temporada sensors intel·ligents a les papereres semisoterrades, que permeten detectar el nivell de càrrega i millorar l'eficiència de la recollida dels residus que es generen a les platges. Aquestes dades permetran optimitzar els itineraris de recollida en funció del nivell d'emplenament i reduir el seu impacte en el medi.

Usuaris connectats: informació a l'instant

Per descobrir els 40 parcs metropolitans a un cop de dit, l'AMB llença l'app Infoparcs. L'app, totalment gratuïta, ja està disponible a l'Apple Store (iOS) i al Play Store (Android). Infoparcs contempla el llistat amb tots els parcs, punts d'interès com ara la vegetació singular i les activitats, entre d'altres informacions. A més, a través de l'app els usuaris poden proposar suggeriments i avisar en temps real d'incidències als tècnics de l'AMB.

Altres novetats

S'han presentat les noves pantalles d'informació a l'usuari en temps real (PIU) de nova generació. Recentment, s'han col·locat 52 d'aquests dispositius en parades d'autobús, on es mostren els minuts que falten per l'arribada dels propers autobusos a la parada.
També s'ha pogut veure la nova senyalització de les platges que s'uneix a un nou sistema de senyals que també s'està incorporant als parcs. També enguany, s'incorporen tres nous camions compactadors per al servei de neteja de platges.

Un altra novetat d'enguany és la implementació de 320 noves places d'aparcabicicletes a la sorra. En total, aquest estiu hi haurà 400 places disponibles per aparcar la bicicleta a peu de sorra. Aquest aparcabicicletes donarà servei als usuaris de la bici que enguany disposaran de més xarxa de vies ciclables, aquest estiu 2015, als 1.497 kilòmetres. Per descobrir-los, l'AMB facilita la Nova Guia metropolitana de la bici 2015, que consta de dos plànols (àmbit Nord i àmbit Sud).

Finalment, l'AMB presenta també aquest estiu, com a novetat, el Z-Card de les platges i dels parcs metropolitans, dos pràctics plànols plegables de butxaca.

Documentos relacionados