Cítrics al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús

| Tema: Parques

S'inaugura un nou jardí que afavorirà la presencia de pol·linitzadors

Nenes regant un arbre fruiter

El parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona ha estrenat un jardí de cítrics. Els nous exemplars de tarongers, mandariners, llimoners i altres arbres fruiters amplien la plantació ja existent situada al costat del jardí de papallones i el jardí de les ciències.

El jardí de cítrics esdevé un complement perfecte d'aquests dos espais, alhora que afavoreix la presència de pol·linitzadors, un tipus d'insecte amb una funció molt important en els ecosistemes.

L'acte d'inauguració va tenir lloc el 24 d'octubre. Es va celebrar una plantació popular i un taller familiar sobre la diversitat i aplicacions dels cítrics, a més de les activitats programades de la Jugatecambiental. Hi van participar una cinquantena de persones, algunes d'elles membres de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona. A més a més, aquesta entitat està organitzant un grup per ocupar-se del seguiment d'aquest espai de manera permanent.

Els tres jardins i l'aula ambiental proporcionen al parc un conjunt de recursos educatius i participatius molt valuós. Permeten organitzar amb la ciutadania programes d'activitats ben diverses que poden treballar valors com, per exemple, la biodiversitat o els conreus tradicionals mediterranis, així com reforçar els vincles del veïnat amb el parc. 

Documentos relacionados
Puntos de interés relacionados
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espacios participativos
    Descripció:
    El jardí de les papallones i l'hotel d'insectes és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Es tracta d'un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espacios participativos
    Descripció:
    El Jardí de les Ciències recull una mostra de plantes que s'utilitzen per a diferents usos medicinals (la matafaluga, les mentes o les camamilles), alimentaris (vinya, blat de moro, gira-sol i diferents tipus de cereals d'hivern) i industrials (l'espart o el lli). També hi ha conreus de varietats tradicionals d'horta de la zona o varietats poc conegudes. Aquestes plantes ens expliquen la seva relació amb la història de Badalona passada i actual, tornen a connectar l'agricultura amb la ciutat i, alhora, el Jardí de les Ciències esdevé un espai participatiu i educatiu on poder desenvolupar diferents experiments i projectes científics.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Aula ambiental
    Descripció:
    Situada al costat del jardí de papallones i del jardí de les ciències, l'aula disposa de 140 m2 de superfície. Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental que es realitzen al parc, adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Badalona. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, meteorologia i canvi climàtic i l'aigua. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur i altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Badalona.
Equipamientos relacionados
Dónde
Marker
Av. Navarra, 205I, 08911, Badalona