Caixes niu per a ratpenats

| Tema: Parques

S'instal·laran un total 16 caixes niu a Santa Coloma de Gramenet

L'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet col·locarà 16 caixes niu per a ratpenats distribuïdes pel municipi, per fomentar la biodiversitat de la ciutat i incidir en el control dels mosquits.


Aquestes caixes niu s'estan instal·lant sobretot al parc fluvial del Besòs, i també en altres parcs de la ciutat, com el de Can Zam i el del Molinet. Les caixes ofereixen un refugi alternatiu a la manca d'arbres vells i roques amb cavitats naturals.

Amb aquesta actuació, que forma part del Pla de biodiversitat de la ciutat, es calcula que es pot donar refugi a un centenar de ratpenats. Aquests mamífers són molt importants en l'ecosistema com a limitadors de mosquits, ja que s'alimenten d'insectes, i contribueixen a la millora de la biodiversitat.

Caixes nius per a ratpenats a altres parcs metropolitans

A la xarxa de parcs metropolitans hi ha instal·lades caixes niu, per a ratpenats, als parcs de Can Vidalet, Can Lluc, Bellvitge, les Planes, Can Buxeres i Torreblanca. Durant tot l'any l'AMB, amb el suport dels ajuntaments, dinamitza diverses activitats per donar a conèixer la importància dels ratpenats.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Equipamientos relacionados
  • Imagen del parque
    Municipios:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguración:
    1999
    Superficie:
    113.405 m2
  • Imatge del parc
    Municipios:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguración:
    1989
    Superficie:
    24.984,74 m2