Bona participació a les activitats

| Tema: Parques

Més de 14.500 assistents a parcs i platges en una temporada marcada per la covid-19

Més de 14.500 persones han participtat en les activitats gratuïtes i per a totes les edats que ha ofert l'AMB als parcs i platges metropolitans durant el 2020. És una xifra d'assistència molt positiva tenint en compte que les mesures de prevenció de la pandèmia de la covid-19 han obligat a supendre i reprogramar activitats al llarg de tota la temporada.

En el recompte de participació cal valorar que durant la temporada de primavera només es van fer dues sessions de tota la programació. La resta es va suspendre a causa de la covid-19. Les activitats es van rependre a mitjans de setembre i es van poder reprogramar algunes de les activitats anul·lades. Tot i així, el final de temporada també ha quedat afectat per les restriccions de la segona onada de la pandèmia.

Les activitats de la Jugatecambiental són les que tenen més volum de participants. Es tracta d'un programa organitzat per l'AMB conjuntament amb els ajuntaments metropolitans que es desenvolupa a 40 espais (36 parcs i 4 platges) durant tots els caps de setmana de primavera i tardor i que rep assistents més aviat locals. Aquest any s'hi ha sumat, amb una bona acollida de públic, la Jugatecambiental del parc de l'Ermita, de Castellbisbal, un espai que també s'ha incorporat recentment a la xarxa de parcs metropolitans.

Les activitats s'han adaptat en tot moment a les mesures de prevenció de contagis. S'ha regulat l'aforament tenint en compte que són activitats a l'aire lliure, en espais molt amplis i que permeten la separació entre els participants. La mascareta és obligatòria i els assistents tenen a l'abast gel desinfectant de mans. El material de les activitats també es desinfecta regularment.

Les programacions també han inclòs activitats que formen part del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat, anomenat Compartim un Futur, i del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que també ha finalitzat recentment. Aquest darrer cicle està organitzat conjuntament amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments metropolitans. Inclou activitats que es fan cada cap de setmana en diferents espais i té com a objectiu difondre els valors del programa entre un públic que prové majoritàriament de municipis de l'àrea metropolitana. La majoria s'han pogut dur a terme, i sempre amb les mesures de prevenció indicades. 

Així doncs, la valoració, malgrat les circumstàncies, és molt positiva. La participació ha estat considerable i ha tingut molt bona acceptació per part del públic, que ha considerat aquestes propostes com una bona opció per gaudir en família d'activitats a l'aire lliure i conèixer alhora espais naturals del seu entorn més proper. 

L'AMB s'encarrega de la gestió integral dels parcs i les platges. També fomenta el respecte per aquests espais per tal de preservar-los, i malda perquè els ciutadans hi estableixin lligams. Per aquest motiu, en les programacions d'activitats s'hi inclouen propostes lúdiques i educatives relacionades amb tots aquests aspectes.

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas