Arrela't als parcs metropolitans 2022

| Tema: Parques

Finalitza la campanya participativa de reposició de l'arbrat de l'hivern

Activitat participativa de plantació

A finals de març finalitza el programa Arrela't als parcs metropolitans. Es tracta d'un conjunt de jornades de plantació participatives adreçades a centres educatius o entitats diverses i que formen part de la campanya de reposició de l'arbrat de l'hivern gestionada pels tècnics de vegetació del Servei de Parcs de l'AMB.

Durant els mesos de febrer i març hi han participat uns 300 alumnes de l'Escola Jaume Balmes (el Prat de Llobregat), de l'Institut Francesc Ferrer i Guàrdia (Sant Joan Despí), del Centre d'Educació Especial L'Estel – Can Bori (l'Hospitalet de Llobregat), de l'Escola Sant Antoni (Sant Vicenç dels Horts), de l'Escola Artur Martorell (Badalona), de l'Escola Lola Anglada (Badalona) i de l'Institut la Riera (Badalona).

S'hi han plantat una trentena d'arbres com alzines, avellaners, pollancres, lledoners, aurons, roures i saücs. Així mateix, els alumnes dels tres centres ubicats dins del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús han realitzat una plantació conjunta de 500 heures al jardí romàntic del parc.

Aquestes jornades de plantació estan dinamitzades per un educador ambiental juntament amb el personal de jardineria del parc. D'aquesta manera es dona valor a la tasca de restauració de la vegetació dels parcs metropolitans que es porta terme durant l'hivern i també suposa una experiència vivencial de millora d'un espai natural proper. En aquest mateix sentit, els participants descobreixen els valors socioambientals dels parcs, la importància de la seva biodiversitat i algunes de les tasques de jardineria que ajuden a preservar-los.

El programa Arrela't vol sensibilitzar la ciutadania envers els espais naturals del seu entorn i promoure hàbits de respecte, protecció i conservació. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados