Afectacions pels aiguats a Collserola

| Tema: Parques

Alguns camins del parc restaran tancats o inoperatius

Imatge d'un dels camins afectats

El passat 18 de desembre va tenir lloc un episodi de pluges intenses que va provocar una important crescuda de la riera de Sant Cugat i dels torrents tributaris al Parc Natural de la Serra Collserola. Molts camins dels sector nord-est propers a aquesta xarxa van quedar afectats amb diversa consideració

Des del dia 21, s'estan efectuant tasques d'urgència al parc per obrir camins. Es retiren arbres caiguts, branques que barren el pas, restes d'esllavissades i també acumulacions de terra procedent dels torrents. Un cop els camins estiguin secs, s'hi podran fer actuacions per millorar-ne el ferm.

Altres intervencions requeriran molt més temps per arribar a deixar determinats trams en les condicions òptimes per a la circulació. En alguns casos, fins i tot caldrà redactar projectes d'arranjament o de modificació del traçat del camí.

Els aiguats van ser conseqüència d'una situació meteorològica inesperada, que va afectar especialment els municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Sant Cugat del Vallès. Es cacula que la pluja acumulada entre el dijous 17 al vespre i el dissabte 19 al matí podria haver arribat als 300 mm en alguns punts de Cerdanyola, una quantitat que suposa gairebé la meitat de la que cau durant tot un any.

Documentos relacionados