Seoul Mayors' Forum

| Tema: Contaminación, Movilidad sostenible

Trobada de metròpolis de tot el món per impulsar la mobilitat sostenible

El director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Joan Maria Bigas, va participar, el passat 27 d'octubre, al Seoul Mayors' Forum on Climate Change 2021.

Es tracta d'una trobada de metròpolis de tot el món que intercanvien experiències i polítiques per reduir la contaminació i impulsar la mobilitat sostenible i el transport públic.

Cal destacar que la qualitat de l'aire és un problema global i que més del 50 % de la població està exposada a alts nivells de contaminació.

Bigas va presentar el seguit de mesures que està treballant l'AMB per lluitar contra la contaminació, com ara la transformació de les flotes de transport públic, la incorporació de busos elèctrics o la T-verda metropolitana.

També va fer especial èmfasi en la implementació de les ZBE metropolitanes amb un model comú d'ordenança reguladora i suport tecnològic i en comunicació.
Cal destacar que la ZBE Rondes BCN, la més gran del sud d'Europa, ja és un model d'èxit, tant pel projecte tecnològic com pel sistema d'implementació.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados