Primera línia AMB Exprés

| Tema: Autobuses

L'E95 connectarà en servei directe Castelldefels amb Barcelona

L'AMB posa en funcionament la primera línia d'autobús AMB Exprés, la E95, que connectarà Castelldefels amb Barcelona i que forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions.

Aquesta nova línia funcionarà en hores punta de matí i de tarda, entre les 6 i 10 del matí i entre les 15 i 20 hores de la tarda, i oferirà un servei directe entre Castelldefels i Barcelona ciutat, circulant per l'autopista C-32, entrant per l'eix de Gran Via i acabant a la ronda Universitat. Al mateix temps, el campus de la UPC de Castelldefels també quedarà connectat directament amb Barcelona.

Aquesta nova línia, que comptarà amb sis autobusos híbrids i de mida estàndard, i es preveu que tingui una demanda anual de 500.000 viatgers l'any quan estigui del tot consolidada, tindrà una freqüència de 20 minuts. Combinada amb la línia regular L95, permetrà que els ciutadans disposin d'un autobús cada 10 minuts entre Castelldefels i Barcelona. 

La inauguració de la línia va a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

Antoni Poveda ha recordat que quinze dies després de l'anunci de la nova xarxa de autobús metropolità ja es posava en funcionament la primera línia, ha recalcat la necessitat d'actuacions immediates i potents per transformar la mobilitat metropolitana i fer-la més sostenible. "Aquest nou servei de bus metropolità vol potenciar i facilitar a la ciutadania l'ús del transport públic", explica Poveda, que reconeix que "això passa necessàriament perquè des de l'administració es facilitin veritables alternatives al vehicle privat". Poveda també ha reclamat la col·laboració d'altres administracions, com ara la Generalitat i el Govern central.

"La nova línia E95 suposarà un gran avanç per Castelldefels. Per una banda, oferim noves possibilitats de transport als veïns que han de desplaçar-se fora del municipi cada dia, per motius laborals, per exemple. I per l'altra, apropem Castelldefels a la resta de territoris, la qual cosa facilitarà l'arribada de visitants a un municipi turístic com el nostre", explica l'alcaldessa de Castelldefels. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Castelldefels