Noves estacions a la L10 Sud

| Tema: Metro

Les instal·lacions registraran en conjunt més d'un milió de viatges anuals

Moment de la inauguració

Diumenge 7 de novembre a les 15 h entren en funcionament les estacions del la línia L10 Sud del metro: Port Comercial-La Factoria, Ecoparc i ZAL-Riu Vell que estan situades després de l'estació Zona Franca. D'aquesta manera, la L10 Sud té un total d'11 estacions. La construcció i posada en funcionament de les estacions ha comportat una inversió total de 120 milions d'euros i les noves estacions s'afegeixen, així, al conjunt de serveis del sistema de transport metropolità, la gestió del qual és competència de l'AMB.

Les tres noves estacions i la de Zona Franca s'eleven en viaducte pràcticament durant 3 quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca i, per tant, el metro discorre en superfície, mentre que la resta d'estacions del sistema L9/L10 són soterrades. Aquesta ampliació fa de la L10 Sud una línia vertebradora que millora el transport metropolità.

Mapa de la línia L10 Sud

Aposta sostenible

Les noves estacions permeten donar una alternativa al vehicle privat en un àmbit del polígon de la Zona Franca, Port i ZAL on hi treballen més de 37.000 persones. Es preveu que les noves estacions registrin en conjunt un milió de viatges a l'any, una xifra que representa una reducció d'emissions de CO<sub>2</sub> de 289 tones anuals.

En cadascuna de les quatre estacions del viaducte, s'ha instal·lat un centenar de panells fotovoltaics amb l'objectiu de promoure la generació d'energies netes i aplicar polítiques de descarbonització. Aquesta mesura forma part d'una operació per generar energia de proximitat, més eficient, a través d'instal·lacions fotovoltaiques, que es completarà amb la instal·lació de panells també a la coberta dels tallers de Zona Franca.

La posada en funcionament d'aquestes estacions s'afegeix a les obres que la Generalitat de Catalunya preveu per completar les línies L9 i L10, amb una inversió de prop de 950 milions d'euros. Actualment, el sistema L9/L10 de metro compta amb 37,5 quilòmetres de línia en servei i 32 estacions.

A l'acte d'inauguració, a banda de respresentants de la Generalitat i TMB, hi ha estat present el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Joan Maria Bigas.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados