Nitbus 100% elèctric

| Tema: Sostenibilidad

El primer autobús elèctric nocturn donarà servei a 13 municipis metropolitans

L'AMB ha presentat el primer vehicle amb un motor 100% elèctric que s'incorpora al servei Nitbus, les línies d'autobús metropolità nocturnes. L'autobús presentat és un vehicle zero emissions que estalviarà 318,28 tones de CO2 anuals. També és totalment silenciós i, per tant, especialment indicat per al transport nocturn.

Aquest autobús prestarà servei a les 6 línies del Nitbus que opera l'empresa Mohn del grup Baixbus (N12, N13, N14, N15, N16, N17), les quals donen servei nocturn de transport públic als municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. El vehicle anirà canviant de línia, de manera que tots els municipis gaudeixin dels seus avantatges.

La presentació ha anat a càrrec d'Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Núria Marin, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat. Segons ha comentat Poveda, "l'AMB té previst incrementar progressivament el nombre d'autobusos 100% elèctrics, especialment a la flota del Nitbus, atesos els grans avantatges que presenten aquest tipus de vehicles per al transport nocturn. En concret, l'AMB es proposa disposar de dues línies completes del Nitbus amb autobusos 100% elèctrics al llarg d'aquest mandat 2015-2019. Tot plegat forma part del Compromís per a una mobilitat neta que l'AMB està elaborant amb horitzó 2020". Per la seva banda, Núria Marín ha explicat que "els últims episodis de contaminació registrats a l'àrea metropolitana demostren que hem de continuar treballant per una mobilitat sostenible, per un transport públic de qualitat que sigui una alternativa real per als usuaris que normalment es desplacen en vehicle privat".

Documentos relacionados
Enlaces relacionados