La Plataforma LIVE renova el seu acord

| Tema: Movilidad sostenible

Aquesta plataforma público-privada promou la mobilitat amb vehicles d'energies alternatives

La Plataforma público-privada LIVE ha renovat per tercera vegada consecutiva un acord multilateral per continuar la seva activitat: fomentar la mobilitat sostenible, essencialment dels vehicles elèctrics i de gas natural, amb l'objectiu compartit de desenvolupar projectes, polítiques estratègiques i nous models de negoci i de crear una xarxa de coneixement sobre la mobilitat sostenible.

La signatura, que compta amb el suport d'administracions públiques –entre elles l'AMB– i de diverses empreses del sector privat que treballen per l'ecologia urbana, ha tingut lloc a l'Auditori Cibernàrium de l'edifici Media-TIC.

Des de l'AMB s'ha valorat molt positivament el recorregut i l'esforç de la plataforma i dels seus membres, així com la renovació del conveni. "Entre altres projectes, des de l'AMB estem orgullosos d'haver pogut implementar el servei metropolità de recàrrega ràpida i el suport a la renovació de les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans, i estem en procés de renovar 450 busos més sostenibles", ha comentat Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB.

En aquesta línia l'AMB ha apostat per la mobilitat elèctrica o la propulsió amb gas natural amb la incorporació d'un autobús 100% elèctric a la xarxa de Nitbus, un tipus de vehicle que l'AMB té previst implantar en dues línies completes del Nitbus al llarg d'aquest mandat 2015-2019. Tambè s'ha incorporat el primer bus elèctric a Sant Cugat del Vallès.

Altres accions de l'admnistració metropolitana han estat la promoció d'un model metropolità d'ordenances municipals per incentivar l'ús d'aquests tipus de vehicles entre la ciutadania i la instal·lació de nous punts de recàrrega al territori metropolità: s'han previst fins a 10 electrolineres per a finals del 2016, dues de les quals ja estan instal·lades al Prat de Llobregat i a Cornellà de Llobregat).

En aquest context, Conill ha recordat durant la signatura del conveni que l'AMB ha impulsat la campanya "Canvi d'hàbits" per contribuir a millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Auditori Cibernàrium Barcelona