Para el carro!
Aprenentatge servei
Ficha técnica
-
- Temas:
- Residuos
-
- Estado:
- Tancat
-
- Tipo / Subtipo:
- ApS / Recursos i Residus
-
- Municipio:
- Barcelona
-
- Entitat:
- Escola Sopeña
-
- Curs:
- 2021-2022
-
- Nivell educatiu:
- 3r d'ESO
Galería de imágenes
Resum del projecte
Projecte amb seguiment presencial semiguiat sobre la prevenció de residus relacionats amb el sistema alimentari en l'àmbit metropolità de Barcelona des d'una perspectiva de justícia ambiental i social.
L'alumnat va realitzar una primera fase d'investigació de la temàtica a través d'una recerca autònoma, un debat a classe i l'ús d'eines com la calcuteca. Varen animar a tota l'escola a utilitzar-la per veure l'impacte ambiental de diferents receptes proposades per professorat i alumnat del centre. Després, per grups van realitzar una diagnosi de la problemàtica a nivell local observant la quantitat de residus que generem derivats de les compres en alimentació.
Vista aquesta problemàtica més concreta l'alumnat de l'Escola Sopeña va decidir dur a terme una acció conjunta al mercat de Sants. Per acabar, van realitzar una revisió i avaluació del tot el que havia anat passant al llarg d'aquest procés, cal felicitar l'alumnat de 3r d'ESO de l'escola Sopeña per la feinada feta.
Servei comunitari
El servei va consistir en un acte de divulgació al mercat de Sants on l'alumnat va regalar bosses de tela que havien confeccionat ells mateixos i on van explicar a veïns i veïnes la importància de comprar a granel i de pensar en l'alimentació sostenible. També varen organitzar diverses sessions a centres educatius de primària per divulgar la importància de l'alimentació sostenible.