Aigua per a tot i per a tothom

Aixeta oberta emplenent un got d'aigua
Tema:
Aigua
Tipo:
Actividad en línea
Público:
Formació reglada, Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
Cuándo:
Del al (Guardar)
Promotores:
AMB
Programa:
Compartim un futur / Compartamos un futuro

Inscripción

Adaptado a movilidad reducida

Descripción

L'activitat telemàtica "Aigua per a tot i per a tothom" dona a conèixer el cicle de l'aigua tot vinculant-ne el cicle natural i el cicle urbà, així com la relació d'aquest procés amb la gestió que en fa l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'activitat consta de quatre mòduls independents.

El primer mòdul presenta el cicle natural de l'aigua i fa un repàs dels diversos indrets on hi ha aigua al planeta i de l'abundància de l'aigua en les seves diferents formes, mitjançant l'aplicació del Google Maps que permet viatjar de manera virtual per llocs com les cascades Victòria, els llacs tibetans o l'Antàrtida.

El segon mòdul se centra en el cicle urbà de l'aigua, en com fer-ne un ús sostenible i com calcular-ne el consum de cada participant mitjançant una calculadora virtual. També reforça els hàbits sostenibles i les bones pràctiques en relació amb l'ús de l'aigua.

El tercer mòdul presenta el valor ecològic intrínsec de l'aigua, el valor per als ecosistemes i com a regulador de la biosfera, i el concepte d'aigua virtual. Amb una altra calculadora es farà el càlcul de la petjada hídrica de cada participant.

Finalment, el quart mòdul serveix de conclusió i consisteix en fer un concurs en línia (tipus Kahoot!) amb preguntes dels temes que s'han tractat durant l'activitat.

Atès que és una activitat telemàtica es recomana que tothom que hi participi disposi d'un mòbil amb lector de codis QR (es pot descarregar una aplicació); d'aquesta manera podran anar entrant en els vincles que proposen les diferents dinàmiques.

Les explicacions, dinamització i recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà. En cas d'anglès i francès, cal consultar.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Lloc i durada de l'activitat

És una activitat en línia que es pot fer des de qualsevol lloc amb un ordinador i connexió a internet, també hi ha la possibilitat de fer-se presencial.
La durada és d'1 h.

Horaris

De dilluns a dissabte matí i tarda. Diumenge matí. 

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.

El període d'inscripcions de cada temporada s'inicia l'1 de juliol.

Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.

Requeriments / Material imprescindible per part del sol·licitant

Ordinador, projector, webcam i micròfon 

Objectius

  • Conèixer el cicle de l'aigua (natural i urbà)
  • Contextualitzar l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb relació al cicle de l'aigua.
  • Promoure la conscienciació del valor econòmic i mediambiental de l'aigua, així com de l'obligació de retornar-la al medi en un estat adequat.
  • Donar a conèixer el valor ecològic de l'aigua.
  • Aprendre hàbits sostenibles amb relació a l'ús de l'aigua. 

Adaptació NESE

L'activitat està adaptada per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu i/o amb mobilitat reduïda. Consultar amb assessoria.compartim@amb.cat.

Publicaciones relacionadas