Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei
Tema:
Residuos, Sostenibilidad
Tipo:
Visita guiada
Público:
Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure, Formació reglada
Cuándo:
Del al (Guardar)
Dónde:
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei, C/ Aiguaderes 17, Polígon Industrial Riera del Molí, 08750, Molins de Rei  (Ver)
Promotores:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programa:
Compartim un futur / Compartamos un futuro

Inscripción

Descripción

La Planta de triatge de residus inorgànics de Molins de Rei és una planta de selecció d'envasos i altres residus inorgànics que dona servei majoritari als municipis metropolitans que fan servir el mode de separació de quatre fraccions o residu mínim. El model de segregació de residu mínim fa èmfasi en la distinció entre residus orgànics i residus inorgànics, disposant de quatre fraccions per a la recollida selectiva: vidre alimentari, paper i cartró, matèria orgànica i fracció inorgànica (envasos lleugers i resta).

La visita guiada a la Planta de Triatge de Molins de Rei té una durada aproximada d'una hora i pretén donar a conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació per sensibilitzar als visitants sobre la problemàtica dels residus i alhora donar-los eines per a que en puguin fer una bona gestió. La visita s'inicia amb una introducció curta a l'exterior de la instal·lació (o a l'aula en grup de màxim 15 participants) en la que es presenta l'AMB i les seves competències en la gestió dels residus municipals. Després de la introducció, es procedeix a visitar la instal·lació mitjançant el circuit de visites. Un cop visitada la planta es retorna a l'exterior de la instal·lació o a la sala per elaborar les conclusions i reflexionar sobre la responsabilitat de cada ciutadà de cara a una gestió sostenible dels recursos i els residus. Els coneixements adquirits han de motivar la reflexió al voltant dels residus que es generen a l'àrea metropolitana de Barcelona i la pròpia capacitat de la persona per incidir en la gestió dels mateixos.

Les explicacions, la dinamització i els recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

NOTA: l'edat mínima per accedir a la instal·lació és de 10 anys.

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei

Durada 

1 hora 

Horaris

Dimarts, dijous i divendres a les 10:30 h i 12 h.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions de cada temporada s'inicia l'1 de juliol.
Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.

Requeriments / Material imprescindible per part del sol·licitant

· Calçat tancat i sense tacó.
· Pàrquing reduït.

Objectius

  • Donar a conèixer algunes de les competències i funcions de l'AMB relacionades amb la gestió de residus.
  • Contextualitzar la instal·lació en relació a la gestió dels residus a l'àrea metropolitana de Barcelona, concretament a la gestió del sistema Residu mínim o 4 fraccions.
  • Conèixer el procés de tractament i recuperació al qual se sotmeten els residus que es dipositen al contenidor de la fracció inorgànica.
  • Consolidar alguns hàbits sostenibles en relació al consum de recursos, especialment la reducció, i sensibilitzar sobre la necessitat de gestionar adequadament els residus.
  • Conscienciar del valor dels materials emprats per produir els béns de consum i de la responsabilitat ciutadana a l'hora de minimitzar-ne el seu consum per tal de preservar el medi.
  • Evidenciar la relació entre la gestió de residus i recursos amb el canvi climàtic.

Adaptació NESE

L'activitat està adaptada per a persones amb necessitats educatives especials.
L'activitat NO està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Consultar amb assessoria.compartim@amb.cat.

Marker
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei C/ Aiguaderes 17, Polígon Industrial Riera del Molí, 08750, Molins de Rei
¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...
Publicaciones relacionadas
Equipamientos relacionados