El refugi de la Dra. Shiva

| Tema: Cambio climático

Nova activitat que explica què és un refugi climàtic i com els parcs poden ser-ho

Escolars al parc Nou

Aquest curs, el programa d'educació ambiental de l'AMB Compartim un Futur ha estrenat l'activitat El refugi climàtic de la Dra. Shiva.

L'activitat pretén explicar a l'alumnat de primària què és un refugi climàtic i com els parcs de les nostres ciutats poden ser-ho si compleixen una sèrie de requisits: són fàcilment accessibles, disposen d'espais d'ombra i vegetació abundant, compten amb fonts ornamentals i per beure, el paviment és de terra i no pas de ciment, etc. Aquests són alguns dels elements que hauran d'analitzar els petits ajudants i ajudantes dels deixebles de la Dra. Shiva, experta en la crisi climàtica.

El passat mes de desembre l'Escola Parc de la Ciutadella va estrenar l'activitat amb la primera prova pilot i la valoració va ser molt positiva. Tant l'alumnat com el professorat van gaudir d'un parc emblemàtic de la ciutat de Barcelona, alhora que aprenien sobre la importància de conservar i protegir aquests reductes de naturalesa de les ciutats. Mitjançant uns aparells de mesura, els nens i nenes van poder experimentar i comprovar com la temperatura, la humitat i la lluminositat d'un lloc afecten el confort tèrmic d'una persona i com la composició dels parcs en quant a estructures, vegetació i serveis afavoreix aquest confort.

En finalitzar l'activitat, l'alumnat de l'Escola Parc de la Ciutadella va concloure que la vegetació és un element molt important per fer front a la crisi climàtica i per disposar de refugis climàtics en casos de temperatures extremes.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Parc de la Ciutadella Barcelona