El PMES impulsa l'ApS

| Tema: Educación ambiental

L'AMB ha desenvolupat un projecte d'Aprenentatge Servei sobre salut ambiental

L'AMB ha desenvolupat durant el curs 2015-16 un nou projecte pilot i innovador amb el nom "Aprenentatge Servei i salut ambiental a l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Han participat 4 centres educatius de formació professional, aplicant metodologies d'Aprenentatge i Servei, en temàtiques locals, relacionades amb la salut ambiental, l'energia i el canvi climàtic. Durant el projecte s'han desenvolupat una sèrie d'accions formatives, d'assessorament i seguiment amb tècnics de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), en els diferents centres educatius participants: Institut Narcís Monturiol (Barcelona); Institut Miquel Martí i Pol (Cornellà de Llobregat); PTT Sant Cugat – Mirasol (Sant Cugat del Vallès) i Escola Túrbula (Sant Adrià de Besòs).

Els resultats han estat molt diversos, contextuals i participatius:

  1. Assessors pel canvi: Una conjunt de 6 projectes de conscienciació i comunicació ambiental en temàtiques de reducció del consum d'energia i de generació de residus, amb divulgació en altres centres educatius.
  2. Microplàstics i l'estat de les platges: Un projecte de diagnosi de l'estat de les platges i comunicació dels resultats, amb campanya de sensibilització ciutadana.
  3. Llavors pel canvi: Un projecte d'elaboració de planters de llavors, amb intercanvi entre centres educatius i cooperació en horts agroecològics d'autoconsum fomentant la millora de la inserció laboral i la inclusió social.
  4. Conèixer per canviar: Una conjunt de 5 projectes de conscienciació i comunicació ambiental en temàtiques d'estalvi de recursos, energia i de generació de residus, amb divulgació en altres cursos del mateix centre educatiu.
Aquests projectes serveixen per valorar la projecció i la viabilitat en propers cursos a escala (a altres centres i municipis) seguint directrius i orientacions (amb aquestes temàtiques i en aquests col·lectius d'alumnes).

Documentos relacionados