Dia Mundial contra el Consumisme

| Tema: Consumo, Educación ambiental

Aquest dia vol conscienciar sobre la problemàtica ambiental i social del consum

Carro de la compra

El 29 de novembre ha estat designat per les Nacions Unides com el Dia Mundial contra el Consumisme. L'objectiu d'aquest dia és conscienciar la població sobre la problemàtica ambiental i social del consum.

Aquest dia, també conegut com a Buy nothing day (dia de no comprar res), se celebra l'últim divendres del mes de novembre, a les portes de les festes de Nadal, durant les quals el consum es dispara desmesuradament, així com la generació de residus. Cada objecte que comprem té un cost ambiental i social que sovint no es té en compte quan s'adquireix: generació de gasos contaminants, contaminació del medi, eliminació d'hàbitats d'espècies, condicions laborals properes a l'esclavitud, condicions de feina no saludables, salaris miserables... Així, doncs, és important comprar només el que ens és imprescindible i procurar de saber-ne origen i les condicions de producció.

Per saber-ne més, el programa Compartim un Futur ofereix la nova activitat "Estirem del fil!", en què l'alumnat d'ESO, batxillerat i cicles formatius aprendran quina repercussió té en el medi i les persones la fabricació de la roba que portem.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados