Bioblitz a l'Institut Botànic i al Parc de Montjuïc

| Tema: Sostenibilidad

La biodiversitat urbana, un bé que cal preservar

Durant els dies 15 i 16 de maig es va celebrar la trobada Bioblitz a l'Institut Botànic i al Parc de Montjuïc. Es tracta d'una activitat que aplega científics i naturalistes però també ciutadans voluntaris amb l'objectiu de fomentar l'interès per la biodiversitat dels parcs urbans i dels espais propers a les ciutats i reconèixer-la com un bé que cal preservar.

Els participants del Bioblitz elaboren un inventari de totes les espècies vives en una àrea determinada durant un espai de temps. És una activitat molt lúdica que cerca traslladar el mètode científic de fer treball de camp a la ciutadania, compartint l'interès per la descoberta i el reconeixement de les espècies.

Aquest any els itineraris de descoberta s'han relacionat amb l'observació dels ocells, les papallones, les formigues, els líquens, els fongs, els artròpodes, els amfibis, els rèptils, les plantes vasculars, els mixomicets i els ratpenats. Tots els participants disposen d'un equip propi d'observació científica amb lupes, microscopis i tot el material necessari per actuar com autèntics naturalistes.

Enguany l'AMB va col·laborar amb l'organització del Bioblitz, juntament amb altres entitats, empreses i administracions, a més de donar un servei d'informació del PMES als participants.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados