Taula Social Metropolitana

| Tema: Políticas sociales

El primer grup motor se centrarà en l'àmbit de la garantia alimentària

Imatge de la notícia

El 2 de juny es va celebrar la primera reunió de treball per constituir el grup motor de la Taula Social Metropolitana. Se centrarà en l'àmbit de la garantia alimentària i està impulsat per l'Oficina de Polítiques Socials de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Els temes que s'hi tractaran coincideixen amb dues situacions concretes. D'una banda, aquest any Barcelona  ha estat escollida Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, i l'AMB s'hi suma amb tot un seguit d'actes i esdeveniments, que es poden consultar al blog d'Alimentació metropolitana.

Afectacions per la pandèmia

D'altra banda, arran de la pandèmia de covid-19, els municipis han vist com ha augmentat el volum de sol·licituds de les famílies per rebre aliments. Aquest fet ha impulsat nous projectes, alhora que ha provocat un replantejament dels models implementats fins ara.

Els primers municipis que han participat en aquest espai són Sant Boi de Llobregat, Gavà, Badia del Vallès, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts. S'espera que se n'hi afegeixin de nous en les properes setmanes. El criteri de selecció de municipis té a veure amb els projectes de garantia alimentària que estan desenvolupant i amb la diversitat de realitats que representen: mida territorial, perfil social, models de projectes, etc.

Els temes per tractar en aquest àmbit s'identifiquen amb els desafiaments als quals cal donar resposta, el coneixement i l'intercanvi de projectes, així com l'elaboració d'un model obert, flexible i sostenible que defineixi el treball en la garantia alimentària.

La Taula Social Metropolitana vol ser un espai de diàleg, d'intercanvi i de treball a l'entorn de les problemàtiques socials que afecten els municipis metropolitans i a les quals cal fer front des dels serveis d'atenció social. En els propers mesos hi ha prevista la creació de nous grups de treball d'altres àmbits temàtics. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados