Setmana de la Co-Innovació

| Tema: Innovación

L'AMB i el Citilab van promoure la innovació metropolitana en aquest esdeveniment

La passada setmana, entre el 6 i el 10 de novembre, es va celebrar la quarta edició de la Setmana de la Co-innovació. Aquest esdeveniment, que vol fer aflorar iniciatives innovadores del territori, permet reunir organitzacions amb ànim de lucre i sense procedents dels diferents municipis metropolitans, persones emprenedores i públic en general en un seguit d'actes i activitats dedicats a la "col·laboració motivada", un enfocament de cooperació basat en la resolució de problemes de manera conjunta.

Durant aquesta setmana, l'Ajuntament de Cornellà, l'AMB i el Citilab han organitzat, dins del projecte europeu Future Divercities, una setmana de co-creació a la ciutat de Cornellà, que ha agrupat diferents artistes i creadors amb la finalitat de fomentar la creativitat col·laborativa en diferents espais urbans de la metròpolis. Aquesta iniciativa va culminar, el divendres 10 de novembre, amb una jornada de treball on també es van analitzar les polítiques públiques d'innovació social, tant les existents com les potencials.

Justament, el dia 10 es van conformar diverses taules temàtiques, on van participar agents influents del món cultural de Cornellà, del Baix Llobregat i de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A l'obertura de la jornada hi van intervenir Javier González, director gerent del Citilab, i Héctor Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, així com altres representants institucionals. Després es van dur a terme set taules temàtiques:

  1. Polítiques públiques i nous models culturals
  2. Artistes co-creació i espai urbà
  3. Ciutats laboratori, ciutats creatives
  4. Cultura de la festa, cultura lliure
  5. Els nous models culturals i l'escola
  6. Urban Media art. Noves oportunitats professionals
  7. Bones pràctiques per a un ecosistema cultural sostenible
La Setmana de la Co-Innovació està impulsada per la Xarxa d'Innovació Social i Col·laborativa (XISC) de la comarca; Sant Feliu Innova, la xarxa dels innovadors de Sant Feliu de Llobregat; Citilab-Cornellà, laboratori ciutadà d'innovació social i tecnològica; Coboi, el laboratori cívic d'emprenedoria i economia social de Sant Boi de Llobregat; la Fundació Ciutat de Viladecans pel foment de la societat del coneixement; Innobaix, l'agència d'innovació del Baix Llobregat; l'Ajuntament del Prat de Llobregat, l'Ajuntament de Gavà i l'Ajuntament de Sant Joan Despí.

Deu anys d'innovació al laboratori ciutadà metropolità

La celebració de la setmana de la co-innovació i la setmana de la co-creació va coincidir amb la celebració del 10è aniversari del Citilab #10anysCitilab que, el passat diumenge dia 12, va celebrar una jornada de portes obertes amb explicacions de la seva activitat i la seva contribució a la innovació metropolitana.

En aquesta dècada de vida, el Citilab ha portat a terme uns 50 projectes, i s'ha dedicat a la innovació social i digital, amb la voluntat d'explorar i difondre l'impacte digital en el pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeixen de la cultura digital, a través de la formació, la investigació i la incubació d'iniciatives empresarials i socials. Actualment compta amb més de 9.000 socis, registra 40.000 usos l'any i la seva àrea d'influència és de 50 municipis diferents.

Documentos relacionados