Reptes de la logística sostenible

| Tema: Sistema alimentario, Sostenibilidad

Es presenta un estudi sobre oportunitats per assolir una logística de la última milla sostenible

Els efectes sobre el canvi climàtic, la qualitat de l'aire metropolità o l'augment de la demanda derivada del comerç electrònic són alguns dels principals reptes que la logística haurà d'afrontar en els propers anys, si vol ser sostenible, segons l'estudi metropolità Informe de oportunidades para una logística de última milla sostenible fet pel Laboratori d'Ecoinnovació de la Fundació Fòrum Ambiental. Aquest estudi va ser presentat per l'AMB el passat 21 de novembre, durant la realització de la jornada "El futur de la logística sostenible" que l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB va organitzar al Palau Macaya de Barcelona.

La conclusió principal de l'informe indica la necessitat que la logística d'última milla no ha de ser intrusiva en el dia a dia de les persones, sinó que ha de formar part de l'àmbit de l'economia circular, amb una activitat econòmica més descentralitzada, més tecnològica i més adaptada a les necessitats de l'usuari.

Algunes de les accions que haurien de promoure aquest canvi en la logística d'última milla és la creació d'un laboratori de logística de distribució urbana de mercaderies, conèixer de manera clara l'impacte ambiental dels procediments de logística o cercar nous models de negoci i operatius com ara la fabricació deslocalitzada o la producció agroalimentària urbana.

Es tracta del segon estudi sobre aquest tema que fa l'AMB, en aquest cas per avaluar els reptes i les oportunitats de les tendències del sector que ja van ser analitzades en el primer estudi Informe de Tendències d'ecoinnovació en el sector logístic.

Presentació i taula rodona

La jornada "El futur de la logística sostenible" que es va celebrar el passat 21 de novembre va constar de dues parts. En la primera part es va presentar l'informe a càrrec dels membres de la Secretaría del Laboratorio de Ecoinnovación, Ramon Farreny i Markel Cormenzana i posteriorment, es va obrir la taula rodona "Los retos de la última milla" on van participar el director de serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB, Carles Conill; el cap de diversificación de Correos, Jesús Sánchez-Lladó; el director general de CILSA, Alfonso Martínez i, el consultor de mobilitat en bicicleta i president de la cooperativa Som Ecologística, Jordi Galí. El director adjunt de Barcelona Centre Logístic, Cristian Bardají va ser l'encarregat de moderar la taula.

Documentos relacionados
Estudios relacionados
Dónde
Marker
Palau Macaya