Nit de l'Emprenedoria

| Tema: Formación profesional

Entrega dels premis FPEmprèn i els premis FP Consolida

Foto conjunta dels guanyadors dels premis

El 21 de juny es va celebrar la Nit de l'Emprenedoria al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat. Durant l'acte, que va ser presentat i conduït per Bibiana Ballbè, es va fer entrega dels premis de la 13a edició FPEmprèn i la 4a entrega de premis FP Consolida. Van inaugurar la celebració Manuel Cermerón, director general d'Agbar a Espanya, Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Sara Berbel, presidenta executiva de la Fundació BCN Formació Professional i Pere Fàbregues, vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional.

FP Consolida

Després de la benvinguda va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis FP Consolida, organitzats conjuntament per Netmentora Catalunya i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu d'aquest premi és impulsar projectes emprenedors liderats per estudiants i exestudiants de formació professional amb la finalitat d'acompanyar-los en el procés de consolidació dels seus projectes.

L'entrega va comptar amb la intervenció d'Elionora Solé, HR Director Spain a Cofidis i membre de la Junta Directiva de Netmentora Catalunya, i José Antonio Andrés, subdirector general de Programes i Projectes de Formació Professional del Departament d'Educació, Generalitat de Catalunya.

Premis FPEmprèn

A continuació, es va passar al lliurament dels premis de la 13a edició dels FPemprèn. Aquesta edició ha comptat amb 71 projectes, dels quals 16 han passat a la fase final. En total hi han participat 27 centres d'FP i un total de 245 alumnes de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aquest guardó es divideix en 10 categories entre les quals trobem els premis Emprèn pel talent femení, Energia, Sostenibilitat i Medi Ambient, Salut, Esport i Benestar, Educació, Cultura i Lleure, Hoteleria i Turisme, Economia Social i Solidària, Indústria 4.0 i Transformació Digital, ICIL - Gestió Logística o el premi Emprenedor/a.

Els premis FPEmprèn són un reconeixement públic als millors projectes empresarials realitzats per estudiants de formació professional dels instituts i centres d'FP de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La finalitat és potenciar el reconeixement i el prestigi social de l'FP així com potenciar l'emprenedoria des de l'òptica pedagògica. El projecte dels premis inclou la formació del professorat dels centres participants per introduir o actualitzar-los a l'ecosistema de l'emprenedoria. La formació la dirigeixen institucions i empreses capdavanteres de l'emprenedoria catalana com el Cercle d'Economia, Seed&Click o Barcelona Activa. Els premis serveixen moltes vegades de pont per a una consolidació posterior d'alguns projectes guanyadors mitjançant els premis FP Consolida i els premis a l'emprenedoria que se celebren posteriorment amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Fabian Mohedano, president del Consell Català de la Formació i Qualificació Professional de la Generalitat de Catalunya, va ser l'encarregat cloure l'acte. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Museu de les Aigües Ctra. de Sant Boi, 4-6, 08940, Cornellà de Llobregat