Indústries culturals i creatives

| Tema: Formación profesional

Presentació de l'informe sobre l'estat de les indústries culturals i creatives a la regió metropolitana

Públic de la sala on s'ha presentat l'estudi

Avui, dilluns 22 d'abril, s'ha presentat al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat l'informe sobre la situació del sector de les indústries culturals i creatives (ICC) a la regió metropolitana de Barcelona.

L'estudi, fet per l'Observatori de l'FP de la Fundació BCN Formació Professional, posa en relleu que, malgrat els reptes com la integració de tecnologies emergents i la necessitat de relleu generacional, les ICC continuen sent un dels pilars de la cultura i la tradició a la regió. 

 

Projectes d'impacte

Alguns projectes actuals d'àmbit metropolità amb un impacte significatiu en les ICC són les Tres Xemeneies, el Districte Cultural de l'Hospitalet de Llobregat, el Festival Dansa Metropolitana i la Taula de Barcelona Creativa.

A més, amb iniciatives com ara la formació de nous professionals en àrees tradicionals com la d'artesans amb coneixements sobre patrimoni, la digitalització dels professionals del sector o la integració de nous programaris, s'espera donar resposta a les necessitats i evolució del sector.

 

L'FP, clau per a les ICC

El sector de les indústries culturals i creatives a la regió metropolitana de Barcelona és un motor d'innovació i creixement constant. Amb una combinació d'art tradicional i noves tecnologies, les ICC estan en constant evolució, i generen nous mercats i oportunitats per a professionals de diversos àmbits.

Amb més de 8.000 empreses i 115.000 llocs de treball a la província, les ICC són un sector vital per a l'economia local. El creixement de l'ocupació en aquest sector, un 17,4% en els darrers 22 anys, en demostra la importància.

La formació professional (FP) juga un paper clau en el desenvolupament de professionals qualificats per a les ICC. Amb més de 9.000 persones en formació a la regió metropolitana de Barcelona en el sistema d'FP, aquesta formació ofereix una preparació completa tant en aspectes tradicionals com en les noves tecnologies.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Cèntric Espai Cultural El Prat de Llobregat