COAMSS / OPAMSS I

Imatge del projecte
L'espai públic com a element integrador del desenvolupament econòmic i social a l'Àrea Metropolitana de San Salvador (El Salvador) per afavorir la cohesió social i la convivència ciutadana.                  
Ficha técnica
Socios:
Socis: AMB, Consejo de Alcaldes i Oficina de Planificación del Área Metropolitana de San Salvador (COAMSS/OPAMSS)
Zona de actuación:
América Central . El Salvador
Tema:
Espacio público
Financiación:
  • AMB: 150.000,00 € i cooperació tècnica

Estado:
Iniciado Finalizado

Descripción

El projecte té com a objectiu enfortir la cohesió social, el desenvolupament socioeconòmic i la construcció de ciutats segures a partir d'una gestió integral de l'espai públic a l'Àrea Metropolitana de San Salvador (AMSS).

Es treballa en una doble estratègia: d'una banda, s'enforteixen les capacitats institucionals del COAMSS / OPAMSS en la planificació, formulació i gestió d'espais públics inclusius, equitatius, segurs i sostenibles; de l'altra, s'intervé en dos espais públics a partir de la nova metodologia de treball en dos municipis de l'AMSS.

En un primer moment es treballa internament en l'elaboració d'una metodologia per a la revitalització d'espais púbics des de l'enfocament de drets, equitat entre homes i dones, diversitat, cultura de la pau i sostenibilitat ambiental. Es parteix de la participació ciutadana implementant processos participatius als territoris des de l'anàlisi de l'espai fins a la seva dinamització.