Visita a l'AMB d'una delegació de l'Àrea Metropolitana del Valle de Aburrá

| Tema: AMB

Una delegació de l'Àrea Metropolitana del Valle de Aburrá (AMVA), la ciutat principal de la qual és Medellín (Colòmbia), està aquests dies de visita a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquesta visita dóna continuïtat a la reunió que l'AMB i Valle Aburrá van fer el passat mes d'abril en el marc del Fòrum Urbà Mundial.

La delegació està encapçalada per Carlos Mario Montoya, director de l'AMVA, i compta amb alcaldes de set municipis del voltant de Medellín, així com amb diversos càrrecs de l'AMVA i ONU-Habitat.

Durant aquests dies, la delegació s'ha reunit amb diversos representants de l'AMB per posar en comú estratègies de gestió dels serveis, compartir els seus models de governança metropolitana i aprendre mútuament d'experiències d'èxit d'ambdues institucions. En aquest sentit, s'han negociat possibles col•laboracions futures entre les dues institucions.

La visita va començar amb la presentació que el passat divendres va oferir Ramon Torra, Gerent de l'AMB, en què es va posar de relleu el marc institucional, competències, organització, finançament, relacions amb municipis i altres administracions i pla de mandat d'aquesta administració.

En reunions subsegüents, la delegació de l'AMVA s'ha pogut reunir amb els següents responsables de l'AMB, per discutir sobre els seus àmbits competencials:

Carles Conill, Director de Medi Ambient: Acció AMB en l'àmbit del Medi Ambient (Pla de sostenibilitat ambiental 2014-2020 aigua, residus, canvi climàtic, etc.)

Josep Maria Carreras, Director de Serveis d'Urbanisme: Acció AMB en l'àmbit de la planificació urbanística (Pla Director Urbanístic Metropolità, grans projectes, etc.)

Joan Maria Bigas, Director de Serveis Tècnics de Mobilitat: Acció AMB en l'àmbit de la mobilitat i el transport públic (organització transport públic, sistema tarifari, foment vehicle elèctric, bicicleta, etc).

Xavier Segura, Director de Serveis de l'Espai Públic: Acció AMB en l'àmbit de l'espai públic i de la política d'habitatge (promoció i conservació d'espais públics com parcs i platges, obra pública, inversions en equipaments municipals, etc.)

Amadeu Iglesias, Director-Gerent de l'IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial)

Hector Santcovsky, Director de Serveis de Planificació Estratègica: Acció AMB en planificació estratègica,
elaboració d'indicadors metropolitans, sistematització i seguiment de serveis, pla de mandat.

Cristina Iniesta, Delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona

A banda, la delegació també ha visitat instal•lacions i parts del territori gestionades per l'AMB, com són el Parc Natural de Collserola, el Parc Riu Llobregat o l'Ecoparc 1.

Documentos relacionados