Prova pilot d'un autobús 100 % elèctric per al futur eix de la C?245

| Tema: Movilidad y transporte, Movilidad sostenible

L'AMB i els cinc ajuntaments metropolitans implicats han provat un model d'autobús 100 % elèctric, de zero emissions, per a la futura línia M8 de Bus Metropolità, que recorrerà el futur eix de Cornellà de Llobregat a Castelldefels

bus elèctric

Aquest matí, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Castelldefels i Gavà, Antonio Balmón, Lluïsa Moret, Carles Ruiz, Maria Miranda i Gemma Badia, han participat en la prova pilot de circulació d'un autobús elèctric articulat per l'eix de la C-245. 

Concretament, es tracta d'un bus 100 % elèctric i articulat, model MAN Lion's City 18E. La prova del vehicle, que porta el distintiu Ecobus, servirà per analitzar el consum d'energia d'aquest autobús per a la futura línia de Bus Metropolità M8, que circularà pel futur nou eix de la C-245. El vehicle disposa d'unes bateries a bord de 640 KWh ubicades al sostre, que es carreguen de nit a les cotxeres.  

"Estem analitzant i comprovant l'evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C?245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus", ha exposat Poveda, durant la visita. "Necessitem vehicles d'aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d'aquest eix", ha afegit. 

Com marca el PMMU 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat de l'organisme metropolità, amb la renovació de la flota i les millores del servei de Bus Metropolità l'AMB segueix impulsant com a primera opció el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.

Documentos relacionados