L'App d'Aparcament Metropolità continua ampliant el seu abast i arriba avui a Sant Boi de Llobregat

El servei de l'AMB, que ja estava disponible en 10 municipis metropolitans, facilita a l'usuari la gestió i el pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades de l'àmbit metropolità d'una manera segura: sense contacte. L'aplicació gestiona més de 57.000 places d'aparcament en zones regulades d'11 municipis i s'estendrà progressivament a la resta de la metròpolis de Barcelona.

Visual arribada aparcament metropolità a Sant Boi de Llobregat

L'aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità amplia el seu abast i ja funciona des d'aquesta setmana a Sant Boi de Llobregat, fruit d'un conveni amb l'Ajuntament, de manera que ja es pot abonar el pagament de les zones blaves del nucli urbà amb aquesta aplicació via dispositiu mòbil. L'objectiu d'aquesta eina és unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment a cada municipi. Aquest fet dificultava l'aparcament, ja que feia necessari descarregar-se una app per a cada municipi on es volia estacionar el vehicle. L'app de l'AMB també ofereix una solució segura perquè permet pagar sense contacte.

Fins ara l'app estava activa en 10 municipis metropolitans: Badalona (706 places), l'Hospitalet de Llobregat (1.843 places), Castelldefels (1.102 places), Esplugues de Llobregat (462 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places), Barcelona (unes 50.000 places), Montgat (1.929 places) i el Prat de Llobregat (1.798 places). Ara, el servei ja està disponible també a Sant Boi de Llobregat, amb 600 places. En total, l'app integra més de 57.000 places i és present en 11 municipis de la metròpolis de Barcelona.

Actualment, l'app AMB Aparcament Metropolità té 12.591 usuaris actius. Només el mes de febrer de 2021, es van realitzar 27.700 operacions d'aparcament als 11 municipis de la metròpolis de Barcelona on està activa.

L'AMB, com a responsable del disseny i la gestió de la mobilitat a la metròpolis de Barcelona, està liderant una estratègia de 360 graus, en què té en compte tots els modes de transport i la intermodalitat entre aquests, per assolir una mobilitat molt més sostenible que aconsegueixi reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire i la salut dels ciutadans. Amb aquesta voluntat, l'organisme metropolità està impulsant la creació, l'ús i l'expansió d'apps metropolitanes per unificar serveis als 36 municipis de la metròpolis de Barcelona, com és el cas de la gestió de les zones regulades d'aparcament en superfície.


App AMB Aparcament Metropolità: objectius i funcionament

L'app es va posar en marxa ja fa més d'un any, el març del 2019, amb l'objectiu d'unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona. Ara, mitjançant una única app molts usuaris poden consultar i abonar les taxes corresponents dels aparcaments regulats en superfície (com les zones blaves o verdes per a no residents) a través del telèfon mòbil.

L'app presenta tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps, ja que no cal anar a buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l'usuari només paga pel temps real d'estacionament, perquè no fa un prepagament al parquímetre. I finalment, la plataforma metropolitana d'aparcament permetrà implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles.

Per utilitzar el servei, l'usuari s'ha de descarregar l'app gratuïta AMB Aparcament Metropolità, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades personals, les de pagament i les del vehicle. Aquesta gestió només cal fer-la una vegada. Posteriorment, ha d'escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indicarà l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, podrà fer el pagament i veure'n el comprovant. A més, en tot moment disposarà de l'historial d'operacions.

Aparcament metropolità | Informació i descarrega

Documentos relacionados
Enlaces relacionados