L'AMB reactiva avui el servei metropolità d'Aparcaments d'intercanvi als municipis que el tenen implementat

Volver

| Tema: Movilidad y transporte, Movilidad laboral, Mobilitat sostenible

A partir d'avui, dimarts 2 de juny, es torna a instaurar el funcionament i el control dels park & ride metropolitans als cinc municipis que el fan servir

P+R


Durant l'aplicació del reial decret de l'estat d'alarma, l'AMB ha posat en marxa i ha mantingut actives una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat que, progressivament, amb l'evolució de la COVID-19 i el procés de desescalada, està revertint.

Avui, dimarts 2 de juny de 2020, l'AMB torna a activar el servei metropolità d'aparcaments d'intercanvi P+R i es torna a instaurar, als cinc municipis metropolitans que ja el fan servir, el control d'aquestes àrees d'estacionament regulat directament vinculades a l'ús del transport públic.

Actualment, el servei metropolità de P+R, que compta amb una reserva de places exclusives per als usuaris, amb la senyalització corresponent, està disponible en cinc municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol i Cervelló), amb gairebé 300 places d'aparcament.

En les propers setmanes, es posaran en marxa dos park & ride més a Cornellà de Llobregat, que ja es van anunciar i que amb la crisi i l'estat d'alarma no s'han pogut executar. Això suposa que el servei metropolità d'aparcaments d'intercanvi arribarà en total a sis municipis metropolitans i disposarà de 423 places.

Funcionament del servei:  app AMB P+R

El servei d'aparcaments d'enllaç P+R funciona mitjançant l'aplicació mòbil AMB P+R per als usuaris i una màquina comprovadora. Amb aquesta darrera, l'usuari ha de justificar l'ús del transport públic mitjançant l'autorització dels seus títols de transport.

El servei de P+R ja té més de 4.700 usuaris registrats, dels quals més de 4.005 són usuaris actius d'alguna de les zones d'aparcament en servei.