L'AMB està reparant la incidència detectada al desguàs de l'EDAR del Besòs

| Tema: Aigua

El passat 12 d'octubre, l'AMB va detectar per mitjà de l'empresa operadora Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua, un problema en el sistema de desguàs que evacua l'aigua depurada de l'EDAR del Besòs, per mitjà d'una conducció submarina (emissari submarí) fins a abocar-la de nou al medi, a uns 2,9 km de la costa.

La conseqüència directa d'aquesta incidència és que, durant la reparació, l'aigua depurada s'està abocant aproximadament a 260 m de la costa, a través de l'emissari d'emergència, tal com s'estableix per a aquestes circumstàncies en l'autorització d'abocament de l'EDAR. No obstant això, l'aigua abocada ha passat tots els processos de depuració i controls estipulats per la normativa. L'única variació és el punt d'abocament.

Ahir, dimarts 13 d'octubre, l'AMB va poder determinar, per mitjà d'una càmera submarina, que la incidència es deu a un trencament de la canonada de l'emissari, en la unió d'aquesta amb la canonada d'inspecció. Amb la intervenció d'un equip de submarinistes s'ha pogut extreure el tram de canonada afectat.

Actualment s'està treballant per substituir el tram esmentat. S'estima que la reparació estarà finalitzada el proper diumenge 25 d'octubre, i que a partir de llavors l'emissari principal entrarà en servei un altre cop.

L'AMB seguirà informant del desenvolupament de la reparació en les properes hores i dies.

Documentos relacionados